Printable versionBeautiful Bali
2012-01-21

Bandung
In Bandung al gauw een ietwat stinkend, maar fijn guesthouse gevonden. De avond was al gevallen en we hadden zin om nog ff erop uit te gaan. Dus in een kroegje wat van een Nederlander bleek te zijn gepooled en genoten van heeriljke bitterballen!

De volgende ochtend ons geworsteld door het Indonesische ontbijt ( was inclusief, dus tjah, dan moeten we wel) en daarna een lange dag gewandeld door Bandung. 
Heel gezellig, todat we bijna beroofd werden. Wijnand werd opeens omsingeld door 3 mannen, waarvan er èèn deed alsof z'n sigaretten op de grond vielen en daarbij Wijnands been vastpakte. De andere 2 speelden het toneelstukje mee waarbij  èèn probeerde uit Wijn z'n  broekzak de portomonnee te pakken. Het was allemaal wel iets tè opvallend en gelukkig had Wijn het snel in de gaten, gaf de man die de portomonnee had een flinke (lees: kneiterharde) duw en pakte de portomonnee terug. Toch zat de schrik er wel goed in dus maar besloten om voortaan op stap te gaan met een zakcentje, in plaats van een portomonnee. Ons diezelfde avond als troost weer getrakteerd op bitterballen.
De volgende dag een tripje gedaan naar een vulkaan. Was voor mij de eerste, echt gaaf. Hebben hem helemaal rondgelopen en daarna nog een lange wandeling naar beneden. Daarna door naar een Teafactory waar we hebben gezien hoe thee wordt gemaakt. 

Wat wel heel leuk was in Bandung en eigenlijk op heel Java is dat Wijnand super populair is. Daar waar ik meestal (China vooral) door mijn blonde lokken op de foto moest of werd aangestaard en nageroepen, is nu Wijnand helemaal hot. Misschien komt het doordat we op veel moslim-plekken komen en mannen hier toch meer aanzien hebben. Zo'n mooie, jonge, Westerse man is dan natuurlijk bere-interessant. Vooral jongens en mannen roepen 'mister, mister' of willen met hem op de foto. 

Yogyakarta
Na Bandung zijn we naar Yogyakarta afgereisd. Een superleuke stad! Heel levendig en wederom hele aardige mensen. Hebben een bezoekje gebracht aan Vredeburg, gebouwd in 1765 om de Nederlandse gouveneur te beschermen. Daarna lekker op straat saté van de bbq gegeten gemaakt door 2 rokende binkies van een jaar of 13. De lekkerste die we tot nu toe hebben gehad. 

Daarna nog meer gelopen. Tijdens het lopen werden ik opeens omsingeld door een klas van 30 kinderen die hun Engels aan het oefenen waren. De vraag of ze me mochten interviewen. Tuurlijk mocht dat! Heel schattig en hele nette kinderen. Toen ze klaar waren riepen ze in koor Thankyou, BYEEE... en zwaaiden ze allemaal lief.

De volgende ochtend om 4.40 de wekker voor ons tripje naar de Boeddhistische tempel van  Borobodur. En dat vroege opstaan bleek het meer dan waard te zijn. De enorme tempel heeft 9 etages. De onderste 6 zijn vierkant, de bovenste 3 rond. Omdat het nog zo vroeg was (6 uur) was het uitzicht echt ongelovelijk mooi. 
De tempel wordt ook nog gebruikt als gebedsoord. Pelgrims lopen elke etage 7 keer rond met de klok mee. Om de 3 of 4 meter gaat de pelgrim eerst op de knieen en daarna op de grond liggen om te bidden. Het duurt dus wel ff voor ze klaar zijn. Op de bovenste 3 etages bevinden zich kleine tempeltjes met daarin een Buddha. Volgens het bijgeloof geldt dat als je die kan aanraken, je het eeuwige geluk hebt. Dat hebben we dan ook allebij gedaan. 

Bali
Vanaf Yogyakarta zijn we naar Bali gevlogen, waar we nu alweer een week zijn. 
Omdat we s'nachts aankwamen maar het hotel genomen wat we hadden opgezocht. Het bleek niet echt leuk te zijn, dus nog even rondgelopen en gevraagd naar iets beters. De volgende ochtend daar ingecheckt.  
Een heerlijk huisje met zwembad, ontbijt en gezellig mensen voor maar 12 eurotjes. We hebben zelfs ons hele tas uitgepakt en al onze kleren in de kast gedaan. Heerlijk om s'ochtends kleren te kiezen uit een kast, ipv uit een tas.
De rest van de dag lekker op het strand gehangen en Wijnand zelf nog een uurtje gesurft. Ook waren we getuige van een ceremonie op het strand. Later bleek het een offer te zijn aan een overleden man. Zo'n 50 man (&vrouw) hadden vanalles meegenomen om te offeren. Als hoogtepunt van de ceremonie werden alle offers in de zee gegooid. Dat waren stukken brood, sigaretten, levende eenden en kippen, bloemen en nog veel meer. 
Gelukkig werden de eenden en kippen gered door de Strandwacht mensen en kwam gauw na de ceremonie de opruimdienst om de zee en strand weer schoon te maken. 

De volgende dag samen een surfles gehad van onze nieuwe vrienden van het strand. En dat ging boven verwachting. We stonden allebij heel vaak en dat maakte het natuurlijk super leuk. Tot ik het surfbord heel hard op mn hoofd kreeg en nu al 3 dagen rondloop met een blauw oog en een bult op mn koppie. 
Als het een beetje geheeld is doen we een herkansing.

Eergister mijn tante ontmoet hier in Kuta. Supertoevallig dat zij hier ook is. Ze woont al bijna 40 jaar in Australie, was op vakantie in Nederland en als afsluiting was ze dus een paar dagen op Bali. Samen met haar vriend Trevor, en hun vriend Rick een ongeloveljk leuke tijd gehad.
Rick woont op Bali en heeft een super mooi huis met security en housekeeping. Al snel werden we uitgenodigd daar ook te slapen om de volgende ochtend mee te gaan met hun geplande tripje. Dat wilden wij natuurljk wel! 
Nadat we onze spulletjes naar Ricks huis gebracht hadden en een heerlijke Indonesische maaltijd gegeten hadden, moest er natuurlijk gefeest worden. Lekker met m'n tante gedanst en met de mannen gedronken tot in de late uurtjes.
De volgende ochtend was de chauffeur er al om 8 uur. Wij allemaal ietwat slaperig de auto in opweg naar Monkeypark in Ubud. Heel veel aapjes in Monkeypark en zelfs baby aapjes. Omdat wij bananen hadden waren we erg populair. 
Na Monkeypark door naar een super mooi rijstterras, waar ik uren naar zou kunnen kijken, een grote vulkaan en daarna naar Sanur Beach. Vanaf daar met een bootje door naar Turtle Island waar we een enorme  en baby schildpadden hebben gezien en samen een slang op onze nek hebben gehad.
Toen we terugkeerde in Kuta was het tijd om afscheid te nemen. Nu dus weer in ons eigen fijne huisje. Overmorgen gaan we naar Lovina Beach waar we met Dolfijnen kunnen zwemmen! Tot de volgende keer!
Adventure: Our adventure
Location, country: Bali,  Indonesia
Visited: 2184 times
Last edited on: 2012-01-21 13:15:34
Created: 2012-01-21 12:26:48

Comments

Maud wrote on May 2nd, 2016 at 00:11:16 (UTC) :
Hey, that's pouewfrl. Thanks for the news.
Vithya wrote on December 11th, 2015 at 17:11:56 (UTC) :
Try coconut oil for the hair to make it soft and shiny. Just a dime sized anomut is all you need daily To make it grow take 2 tbls. apple cider vinegar in a glass of water 2-3 x day. Nails will grow super long too. ACV has 93 vitamins and minerals. Cures acne and aids digestion. Read the apple cider vinegar website for more uses.p.s.: buy the pure coconut oil. Very inexpensive. Both products are att the grocers.
Daniel wrote on December 26th, 2014 at 14:55:39 (UTC) :
i hope they make the playoffs too right now 8th is lonkiog better than 7th because the sixers have a chance to beat the bulls better than the heat. awesome recap going to the sixers vs nets game apr 13VA:F [1.9.8_1114]please wait...VA:F [1.9.8_1114](from 0 votes)
Heleen wrote on January 31st, 2012 at 19:21:37 (UTC) :
Jeu! Wat een avonturen! Wat super leuk dat je je tante hebt gezien joh. Is je bult op je koppie al weggetrokken??;) geniet maar lekker daar hier is t ijs en ijs koud brr xxxxx
Marjolein wrote on January 26th, 2012 at 10:29:46 (UTC) :
Schatjes! klinkt helemaal heerlijk! Wat leuk dat je Ardi tegenkwam vet gezellig! en surfen, vet goed! Wij zitten nog in Gerlos, heb drie dagen skiklasje gedaan, ging vet goed en vandaag ben ik vrij en ga ik het zelf proberen oewwwwww! Spannend!
lekker genieten! hele dikke kus aan Ardi als je haar straks weer ziet! Kuskusss