Printable versionXi'an to Hong Kong
2011-12-12

Click to enlarge
Wereldreisverhaal 3

Het werd wel weer eens tijd voor een verhaaltje!
Na Xi'an zijn we naar Chengdu gegaan. Een, in Chinese begrippen, kleine stad. Alsnog echt mega.

We zijn hiernaartoe gegaan vanwege de pandas. En die hebben we gezien! Ze hadden zelfs baby-pandas. Grote pluizebollen die niet kunnen lopen en moeilijk kunnen bewegen; echt te schattig. Ook de grote pandas waren lief. Mensen in Chengdu willen graag zo leven als pandas doen, namelijk de hele dag eten (bamboe, 20-30 kilo per dag) en relaxen.
De dag daarna, na wat te hebben rondgelopen in Chengdu, hebben we een tatootje gescoord voor Wijnand. Een hele mooi lotusbloem.

We zijn al een tijdje vriendjes met 2 U-K'ers. Bere-gezellig. Zoe had gehoord dat de opera in Chengdu heel bijzonder zou zijn. Mensen zouden hun gezicht kunnen veranderen en het zou een spektakel moeten zijn. Het tegendeel werd zwaar bewezen, echt de slechtse voorstelling die we ooit hebben gezien. Super grappig.
De dag daarna naar 'the peoples park' geweest. Parken zijn echt helemaal hot in China. Mensen dansen, zingen, koken en doen vanalles met elkaar. Ook Zoe en ik hebben even een dansje gewaagd :)

Na Chengdu zijn we, heel luxe, gevlogen naar Guilin. Daar aangekomen meteen een tripje geboekt naar een naast gelegen stadje, Yangshu, waar de natuur echt prachtig was. Van die rare Chinese bergjes! We werden door de Yellow River heen gevaren op een bamboebootje langs die bergen. Heel mooi.
We zijn in dat stadje ook een nachtje blijven slapen. 'S avonds met de U-K'ers lekker biertjes gedronken. De volgende dag nog zo'n bergje beklommen en in de zon ( jaja! ) gezeten naast 6 waterbuffels.

Op dit moment zitten we in de trein en stappen zo over op de boot naar Hong kong.China gaan we weer dus alweer verlaten. De overall indruk: de mensen zijn helemaal niet zo klein, wel met vieze gewoonten ( roggelen, scheten en boeren ). En China heeft meer hijskranen dan dat Nederland inwoners heeft. Echt een grote bouwput.
Nu dus een aantal dagen HongKong en dan door naar Vietnam!
Adventure: Our adventure
Location, country: China, none
Visited: 1681 times
Last edited on: 2012-01-09 12:34:46
Created: 2011-12-12 11:39:20

Comments

Sherry wrote on May 1st, 2016 at 21:02:40 (UTC) :
admin disse:Muito obrigada Cegonha Encantada. Se tiver sugestão de algum tema que gostaria de ver no Blog, nos avise!! Beijo gre,danEquipe Eu amo meu Bebê