Printable versionThe U S of A!
2012-06-11

Goedendag allemaal. Iedereen een beetje bijgekomen van de teleurstellende wedstrijd? Helaas... Hopen dat ze nog wat gaan presteren. Ik zeg: Huntelaar!

Maargoed... Het is inmiddels weer even geleden dat we wat van ons hebben laten horen, dus ik zal jullie even meenemen door onze afgelopen maand.
Op 7 mei lieten we Nieuw Zeeland achter ons en vlogen we naar Los Angeles.
Daar werden we op het vliegeld warm onthaald door Marjolein en Wouter, die ons kwamen opzoeken voor twee weken. Nadat de Fam. Bosch weer herenigd was, zijn we onze huurauto ingestapt en hebben we gelijk wat kilometers gemaakt.... Op naar Las Vegas!!
De eerste avond geslapen in ons eerste real American motel en tortillas gegeten.
De tweede dag kwamen we aan in Vegas..... Echt tegek. Midden in de woestijn een stad als dit. Marjolein had een hele mooie suite voor ons geregeld, net achter the Strip. Echt top. Daar eerst even rustig gesetteld met een paar koude potjes pils om daarna the Strip op te gaan. Wat een stad, waar je gewoon met je bier op straat mag lopen!
De eerste avond zijn we in the Bellagio geweest, waar we nadat we wat hadden gegokt, werden uitgenodigd om de VIP club 'Hide' in te gaan. Daar hebben we tot in de late uurtjes keihard gefeest met hele rijke Russen en hele dure flessen vodka. Echt een avond uit om nooit meer te vergeten..
De tweede dag hebben we door Vegas gelopen en XXL burgers gegeten. 's Avonds hebben we een striptease show (idee van de vrouwen) gezien en een ronde gedaan langs veel bekende grote casino's. Vegas is echt een pretpark voor grote mensen.. Tegek.

De volgende dag redelijk vroeg op want we hadden een lange rit voor de boeg richting de Grand Canyon. Daar in de buurt een motel gevonden en de volgende dag vroeg richting de Canyon. De wandeling in de Canyon was prachtig. Super mooi, zo onrealistisch die natuur waar je doorheen loopt. Net of je in een oude Western bent beland. De wandeling was wel erg zwaar, vooral omdat we eerst alles naar beneden liepen, en daarna met een graadje of 50 in de zon datzelfde weer omhoog moesten klauteren. Maar het was het zeker waard.
Die avond hebben we aan de rand van de Canyon met z'n viertjes de zonsondergang gekeken met een paar lekkere koude biertjes.

Onze volgende bestemming: Yosemite National Park. Een super mooi park, totaal anders dan de Grand Canyon. Heel groen, veel watervallen en zelfs sneeuw. Ook hier hebben we een mooie (zware) wandeling gemaakt. 
Na de wandeling zijn we gelijk doorgereden naar San Fransisco, waar we een aantal dagen zouden blijven. Veel gezien en veel gelopen, wat erg vermoeiend is in SF omdat alles op heuvels is gebouwd. 
De laatste dag Alcatraz bezocht. Erg indrukwekkend was dat, na deze al zo vaak op tv te hebben gezien.
Na genoeg van San Fransisco te hebben gezien, zijn we via de kust terug naar LA rijden. Onderweg zijn we nog op een aantal plekken gestopt. Santa Cruz is een klein surfers / hippie stadje. Erg laidback en rustig en dus lekker ontspannen op het strand.
Eenmaal terug in LA vonden we al snel een motel gevonden waar we een aantal dagen zijn gebleven. Vanuit hier LA verder ontdekt. Hollywood, de stranden, sushi gegeten en verder lekker ontspannen.

Na de twee fantastische weken, vlogen Mar en Wout weer naar huis. Wij pakten de dag erna onze vlucht naar Washington DC.
Hier in twee dagen alle 'must see' dingen gezien (White House, Pentagon, National Monument etc.) en veel gratis musea bezocht. We hadden geluk dat we er het weekend waren van Memorial Day. Mooi om te zien hoe alle oorlogs veteranen daar worden herdacht, hoe er wordt stil gestaan bij de oorlogen en hoe (oud) soldaten als helden worden gzien.  Een mooie parade bekeken waar duizenden Harley's achter elkaar reden ter nagedachtenis aan alle gesneuvelde soldaten.

Na Washington zijn we met de bus naar Philadelphia gereden. Een stad waarvan we niet zo goed wisten wat er te doen was en hoe we het zouden vinden, het lag nou eenmaal op onze route naar New York... 
Maar Philadelphia staat nu zeker in onze top 5 van bezochtte steden. Een mooie oude stad met veel historie. Niet super groot, maar erg leuk en interessant om doorheen te lopen. Hier hebben we een aantal heerlijke dagen doorgebracht totdat we naar onze eindbestemming gingen in de States: The Big Apple!

In NY verbleven we een half uur van het centrum. Een stuk goedkoper en goed te doen met het openbaar vervoer.
NY was tegek. Net of je de hele dag door een steeg loopt met al die hoge gebouwen, ongelovelijk. We hebben in NY denk ik meer gelopen dan in alle andere steden bij elkaar (niks met de metro of bus gedaan). Van Wallstreet naar Times Square, en van  Broadway naar Central park. Af en toe een Irish pub in, lekker shoppen en lekker gegeten en gedronken.
Toen was het alweer tijd was om onze spllen te pakken en te vertrekken naar onze LAATSTE bestemming: ANTIGUA.

Hier zitten we inmiddels alweer 3 dagen volop te genieten van zon, zee, strand en de heerlijke cocktails. Zelfs al twee keer Caribische dansjes gemaakt.  We hebben een super mooi huisje op een rustig plekje niet te ver van het strand. Al veel vrienden gezien en volop aan het genieten.

De tijd gaat nu super snel en we zien de meeste van jullie binnen twee weken alweer. Wij gaan nog even volop genieten, en zien jullie snel..

Mzzzzzzl

Adventure: Our adventure
Location, country: United states, none
Visited: 2126 times
Last edited on: 2012-06-11 17:51:19
Created: 2012-06-11 17:51:19

Comments

Aslan wrote on May 1st, 2016 at 23:55:13 (UTC) :
Boom shkaalaka boom boom, problem solved.
Norm wrote on May 1st, 2016 at 20:35:47 (UTC) :
That's way more clever than I was exegctinp. Thanks!