Printable versionEast Coast zigzag
2011-09-24

Click to enlarge
Ondertussen zijn we alweer twee weken op pad met onze Spaceship. Deze vel oranje camper heeft ons al door diverse avonturen geholpen.

Het begon allemaal in Sydney toen Amy ons naar de pick-up plek bracht. Na wat papierwerk en een borg (waarbij we twee creditcards voor nodig hadden) zijn we via de linker weg helft op pad gegaan.

Amy was zo lief om ons de eerste kilometers de stad uit te escorteren. Daarna waren we volledig op onszelf aangewezen met wat hulp van een dik boek met kaarten.

Eerste bestemming, Blue Mountains. Dit prachtige national park ligt dichtbij Sydney en is een van de mooiste bestemmingen in New South Wales (zo heet de staat). We hebben hier twee dagen doorgebracht, diverse wandelingen (waaronder National Pass) gemaakt, de Three Sisters bezocht en tientallen watervallen gezien.

De nachten brengen we voornamelijk in de vrije natuur door (gratis). Het is elke dag opnieuw weer spannend waar we zullen belanden. Niet alle plekjes waren even mooi of rustig maar het matrasje in de camper ligt heerlijk en we houden elkaar goed warm. We hebben zelfs een ijskastje en twee gaspitten om onze buikjes goed gevuld te houden. Soms missen we wel de ruimte van ons VW T3-tje.

Na de Blue Mountains zijn we weer richting de kust gereden en hebben aldaar een paar mooie, rustige stranden mogen aanschouwen. Ook het kwik steeg naarmate we verder richting het noorden trokken waardoor een duik in de blauwe zee ook aantrekkelijk werd.

Na een stukje kust, zijn we wederom het binnenland ingetrokken door de Hunter Valley. Honderden wijngaarden op een betrekkelijk klein stukje kun je hier vinden. Ook wij hebben een wijngaard mt een naastgelegen kaasboederij bezocht en ons heerlijk te goed gedaan aan verschillende wijnen. Proeven was gratis! Twee lekker wijnen op de kop getikt zodat we onderweg van een lekker glaasje konden genieten. Na het wijnproeven nog lekker wat kaasjes geproefd zodat we weer wat in onze maag hadden zitten en Anneke wat minder licht in het hoofd was ;-)

De dag erna doorgereden naar Burning Mountain, een berg die letterlijk al zesduizend jaar onder de grond in brand staat. Heel bijzonder. Over ong 75 km dirt road, door het Barrington Tops National Park, kwamen we op een campsite midden in de middle of nowhere terecht waar de wallabies vlakbij onze auto op het veld aan het grazen waren. Dichter bij de natuur kun je je niet voelen!

Doordat de avond hier vroeg valt, rond 6 uur, hebben wij ons ritme hierop aangepast. Op de campsites hebben we geen licht en gaan we vaak op tijd slapen en staan we op tijd weer op (rond 7 uur) zodat we wat aan onze dag hebben en genoeg kunnen ondernemen. Ondertussen lekker uitgerust!

Ons campertje heeft ons de afgelopen dagen nog verder gebracht. De kust van Port Macquarie was onze volgende bestemming. Hier hebben we een nacht in een hostel doorgebracht zodat Tom wat werkzaamheden kon doen en een was konden draaien (hoog nodig). Helaas geen wifi dus dit ging niet door. Wel lekker gesurfd, althand Anneke. Tom wilde geen surfles en heeft gekeken en gefilmd. Surfen ging al heel aardig en op het board staan en blijven staan was meestal geen probleem. Golven waren ook nog niet zo hoog. Mooi om mee te beginnen.

De next day naar Coffs Harbour gereden voor een nieuwe poging wifi. Weer geen geluk dus dan maar een abonnement bij de YHA genomen. Tom hele dag aan het werk en Anneke lekker op het strand, hoewel ze het alleen wel wat minder gezellig vond. De volgende dag was het tijd voor plezier. We gingen whale watchen. Met een boot zijn we ong. 2 uur op zee geweest en hebben we een groep walvissen gezien, vrij dichtbij. De moeder was net 5uur geleden van een kleintje bevallen en verder waren er nog twee mannetjes bij. Vanaf het strand hadden we ook al walvissen gezien. Super leuk om die beesten van zo dichtbij te kunnen zien.

Na Coffs Harbour weer het binnenland ingereden naar Dorrigo Rainforest National Park. Hier een mooie wandeling door het regenwoud gemaakt waar je ook achter een waterval langs kon lopen. Vervolgens via een binnenweg terug gereden naar Emerald beach dat bekend staat om zn kangaroos die daar rond lopen. Nou dat doen ze daar zeker. Al bij de parking zagen we de kangaroos rondhoppen en tijdens de wandeling waren we ong. Door 20 kangaroos omsingeld! We konden zelfs tot 2 meter bij ze komen. Prachtige beesten. Aldaar een mooie zonsondergang gezien met een heerlijk wijntje erbij en op de achtergrond twee boxende kangaroos. Deze twee hebben een mooie voorstelling gegeven. Echt het toppunt van genieten! Deze nacht hier op de parking doorgebracht en de volgende ochtend rond half 6 zonsopgang gezien. Dat zie je in NL niet dat de zon uit zee opkomt :-D

Doordat we zo vroeg opgestaan waren konden we ook weer op tijd verder rijden. Na het ontbijt zijn we naar Byron Bay gereden waar we rond 12uur aangekomen zijn. Dit is het uitgaans en surfersdorp bij uitstek. Bij het hostel konden we gratis surfboards lenen, het waren alleen wat kleinere waardoor het surfen een stuk lastiger was. De golven lieten het ook afweten dus echt veel kunnen surfen hebben we niet. Maar daar gaat bij Surfers Paradise, onze volgende bestemming (met een omweg), verandering in komen. Hier schijnen de golven super te zijn!

Vincent, (studie)vriend van Tom, komt vandaag met zijn vriendin naar Byron Bay. Vincent woont en werkt al twee jaar in Australie. We gaan gezellig samen wat ondernemen... wat dat zal zijn... dat lezen jullie de volgende keer.

From the East Coast of Australia....
Tom & Anneke
Adventure: Journey around the world
Location, country: Byron Bay,  Australia
Visited: 6243 times
Last edited on: 2011-09-24 00:59:26
Created: 2011-09-24 00:25:56

Comments

Joni wrote on May 1st, 2016 at 21:04:05 (UTC) :
Right oniht-s helped me sort things right out.