Printable versionRoadtrip Wellington - Tauranga
2008-09-12

 English version below

Hoi iedereen,

Tom en ik zijn ongeveer 2 weken geleden gearriveerd in Mount Maunganui, een klein plaatsje wat vlak bij Tauranga ligt. Onze roadtrip hiernaar toe was geweldig! Ik vond het vooral heerlijk om weer met Tom samen op pad te zijn.

De dag van vertrek zijn we eerst even bij Jacob en Monique een kopje thee gaan drinken. Daarna moest ik nog het een en ander inpakken en Tom ging de fiets op het dak van de auto binden. Het aanschaffen van een roofrek of een trekhaak was namelijk aanzienlijk prijzig. En natuurlijk besloot Tom dat hij het zelf wel even kon doen. Natuurlijk lukte het hem, alleen duurde het ongeveer 5 uur voordat hij ermee klaar was :) We zijn uiteindelijk om half zes in de avond vertrokken. Omdat het al donker begon te worden zijn we niet ver gegaan. We zijn op een soort van parkeerplek vlak bij een nationaal park gaan staan. Dit was de eerste avond dat we echt in de auto gingen slapen...We hadden bij de supermarkt een spelpakket gekocht en die gingen we natuurlijk direct uitproberen.

De volgende ochtend zijn we eerst het nationaal park in gereden, want ik moest natuurlijk weer hoog nodig plassen. En ik ben altijd blij als ik een normale wc heb in plaats van een bosje. In dit park zijn we even naar Rivendell gelopen, ze hadden hier namelijk een aantal opnames voor de Lord of the Rings gemaakt. Daarna zijn we...nou ja heb ik...naar Martinborough gereden. Waar Tom weer verder mocht, want ik word toch wel al gauw moe van het rijden. We zijn naar Cape Palliser toegereden, waar een vuurtoren staat. Je moest 250 trappen lopen om er te komen! Maar het was zeker een mooi uitzicht. Onderweg konden we allemaal zeehonden langs de kant zien liggen, lekker aan het luieren in de zon. Vervolgens zijn we naar de Pinacles gereden, waar we om 4 uur nog even gauw heen wilden lopen. Voordat we vertrokken kwam Tom in gesprek met iemand die net was wezen jagen...en Tom mocht voor de eerste keer in zijn leven een geweer afvuren! Rond zonsondergang kwamen we weer terug bij de parkeerplaats, waar we de nacht hebben doorgebracht.

Woensdag zijn we eerst naar riverdale beach gereden, waar we gingen lunchen. Om hier te komen moesten we over een kiezelweg rijden waar af en toe een behoorlijke modderpoel was. Langs deze kiezelwegen zie je ook vaak loslopend vee te grazen. En af en toe is er een boer die zijn kudde naar een andere wei brengt. Daarna zijn we doorgereden naar Castle point. Waar een schitterende vuurtoren op een rots stond. En we zijn een soort van grote zandduin opgeklomen die langs de zee stond. Het waaide behoorlijk en het was best wel eng om deze zandduin te beklimmen, omdat het af en toe erg steil was als je naar beneden keek...

Vervolgens zijn we de dag erop naar de Waihi falls gereden. Hier heb ik voor de eerste keer op een kiezelweg gereden!! Totdat er een bord kwam dat aangaf dat er logging trucks reden. Deze vrachtwagens vervoeren boomstammen en zijn erg groot...ik ben direct gestopt en Tom mocht weer verder rijden. Verder zijn we naar Te Paerahi Beach gereden om te lunchen. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een plek om te slapen. Op een gegeven moment reden we een weg in, in de hoop een plek te vinden. Maar we vonden onszelf op een weg die richting een boerderij ging. Dus gingen we keren...jammer genoeg had Tom niet door dat er een grote hoeveelheid modder langs de kant van de weg lag...waar hij dus in reed...en we vastzaten. Gelukkig stonden we vlak tegen een heuvel aan, waardoor ik mezelf kon afzetten om de auto te duwen. Dat was wel een beetje spannend, omdat de auto een paar keer terug rolde...en het niet zo handig zou zijn om er dan tussen te staan. Maar na 3 keer proberen hebben we de auto er gelukkig uit gekregen! Daarna zijn we maar gewoon naar de hoofdweg gereden en hebben we bij een picknick plek geslapen.

Vrijdag ochtend zijn we naar Napier gereden (omdat ik weer eens moest plassen) en om lekker te ontbijten. Daarna zijn we gaan minigolfen!! Vervolgens reden we naar de Tanogio falls, waar we naar de watervallen zijn gewandeld. Daarna zijn we doorgereden naar de Shine Falls, waar we heerlijk hebben gewandeld en daarna daar zijn blijven slapen.

De volgende dag hebben we de te Reinga falls bekeken, waarna we door reden naar lake Waikaremoana. Hier hebben we een cave wandeling gemaakt. De wandeling was schitterend. Het was al laat aan het worden, dus zijn we naar een DOC camping gereden, waar we een mooi uitzicht hadden op het meer.

Zondag zijn we naar Orakei Korako gegaan. Dit is een plek waar je mooie geisers, warm waterbronnen (die heeeel heet zijn) en modderpoelen kan bewonderen. Daarna zijn Tom en ik op advies van werknemers bij Orakei Korako naar een plaatselijke warm waterpoel gereden in de middle of nowhere! We hebben er eventjes in gezeten, maar ik had het vreselijk koud, dus zijn we er toch maar weer uitgegaan. Hiernaar zijn we naar Taupo gereden...we waren bijna zonder benzine, maar gelukkig haalden we het benzine station nog. In Taupo zijn we een hostel in gegaan om weer eens een keer heerlijk te douchen!

Op maandag zijn we Taupo gaan bekijken. We hebben de huka falls bezocht en we zijn naar de aratiatia rapids en dam gegaan. Deze dam wordt 2 keer per dag geopend en dan kun je de vallei bekijken die dan volloopt met water. Ook zijn we naar de Craters of the moon gegaan, waar je weer geisers, warm waterbronnen en modderpoelen kon bekijken. 's avonds zijn we naar de Taupo thermal hot pools gegaan, dit is een soort zwembad waar ze alleen maar warme baden hebben. Echt heerlijk. Al wordt het mij op een gegeven moment wel teveel hoor al die warmte. In Taupo hadden ze een gratis camping waar wij natuurlijk heen gingen.

De volgende ochtend zijn we naar twee thermische energie fabrieken gereden. Waarna we naar Butcher's pool zijn gereden, dit is een gratis warm waterbron waar mensen gebruik van mogen maken. Het was heerlijk zonnig en het water lekker warm. Daarna zijn we de modderpoelen bij de Waiotapu thermal area gaan bekijken. We zijn naar Kerosene creek gereden, wat ook een warm water bron was waar mensen gebruik van maken. Jammer genoeg was het niet erg warm. Daarna zijn we naar Rainbow mountain gereden, waar we naar het meer uitzichtspunt zijn gewandeld. Vervolgens zijn we doorgereden naar Rotorua waar we naar het Kuirau park zijn gegaan. In dit park hebben ze veel warm water bronnen waar je langsloopt. En het stonk er ontzettend naar rotte eieren!! Ze hadden hier ook een ondiep badje gemaakt waar je lekker met je voeten in warm water kon zitten. Echt heerlijk. Natuurlijk zijn we weer ergens op een afgelegen parkeerplek gaan staan, maar eerst zijn we naar de pub gegaan om een biertje te drinken. En om een paar cocktails te bestellen!!

We moesten in de ochtend weer vroeg op omdat we op een ontbijtcruise gingen. Daarna hebben we lekker in het park gezeten en zijn we op zoek gegaan naar een uitzichtspunt wat niet bestond. En we zijn met een gondola de berg opgegaan waar je met luges vanaf kan racen. Je zit dan op een ding met wieltjes en dan rij je naar beneden de berg af. Daarna zijn we naar de Okere falls and caves gegaan. Tot slot zijn we naar de kaiate falls gereden, waar we uiteindelijk zijn blijven overnachten.

Donderdag zijn we het laatste deel naar Tauranga gereden. In Mount Maunganui zijn we op een camping gaan staan, lekker even een avondje in de tent slapen. Tom ging op zoek naar een kamer en ik zat lekker mijn boek te lezen. De volgende dag konden Tom en ik al de nieuwe kamer in. Tom vond het wel fijn om in Mount Maunganui te wonen, omdat het dichter bij het vliegveld is. En ik was blij dat we weer een normaal bed hadden. Slapen in de auto ging namelijk wel goed, alleen sliep ik niet echt lekker. Ik werd altijd wel een paar keer wakker. Tom ging het beter af, al denk ik dat hij ook wel blij was om weer een lekker bed te hebben.

Liefs, RachelHi Everyone,

Tom and I have been in Mount Maunganui for about two weeks now. Our roadtrip was great! I had a great time travelling with Tom, so much better than alone!

We left on a monday, we didn't leave until 5.30 pm. As I still had some packing to do and Tom was tying his bike to the roof of our car. We didn't buy a roofrack or a towbar, as those would have been expensive. It took him about 5 hours to get the bike securily on the roof! So we didn't get very far this night. We drove to a national park where we camped out.

The next morning we went for a walk in the national park and after that I drove us to Martinborough. Tom drove the remaining part of the journey to cape palliser. Where we visited the palliser lighthouse. It was a 250 step climb up to the lighthouse. Afterwards we made our way to the pinacles, but before getting there Tom took a small detour...over mud...it was so much fun :) I was a bit scared as we slipped sometimes, but we survived! It was getting late, but we still decided to do the walk to the pinacles. It was a lovely walk and we were just in time to get back to the car, because it was getting dark!! We camped out on the parking lot.

Wednesday we drove to riversdale beach to have lunch, of course we took the gravel (and mud) road to get there. Then we drove on to castle point. Which was just beautiful. The lighthouse stands on top of a rock and it's just beautiful. Again we went for a walk, there was a sort of sanddune we could climb. It was a nice, but a bit frightening climb, as it was steep and very windy! Again we camped out on a parking lot.

Thursday we went to te Paerahi Beach, we didn't do much more that day. Except for getting stuck in the mud. We were looking for a place to sleep, but we found ourselves on a road leading to a farm. So Tom turned, but he had to go through some mud at the side of the road...which wasn't very smart :) So I had to try and push the car while Tom drove. After the third try we finally were able to get loose! In the end we just camped on a rest area next to the main road, which I didn't like very much, but ok.

In the morning we drove to Napier to have breakfast, and afterwards we played some minigolf! Then we drove on to the Tangoio falls where we had a nice little walk. And we had a walk to the shine falls, somewhere in the middle of nowhere, and camped out here in the parking lot.

On saturday we visited the te reinga falls, and we went to lake Waikaremoana where did a cavewalk (although we didn't see many caves). We camped out on a DOC campsite.

In the morning we drove to Orakei Korako, where they had some thermal activity. We watched some boiling hot pools, mudpools and geisers. It was very nice, although it was also very expensive! Afterwards we drove to a free hot pool where we could relax. I was a bit cold, so we didn't stay that long. Tom had a great time though. Because we were almost out of gas, we drove to Taupo where we fueled up. And we finally booked into a hostel!! And of course, the first thing we had to do was take a long shower!

The day after we stayed in Taupo and we visited the Huka Falls, the aratiatia rapids and dam, and we went to the craters of the moon. It was all very nice to go and visit. In the evening we went to the Taupo thermal hot springs to relax. And in the evening we again camped out, but this time on a free campsite.

Tuesday we visited the Wairakei thermal power plant, and we drove past the Okaaki geothermal power station. We went to Butcher's pool to have a nice swim in a nice hot pool. After that we drove to the Waiotapu thermal area to see the mudpools. We went to Kerosene creek, which was also supposed to be nice and warm for a dip, but it wasn't warm enough for us. Then we drove to Rainbow mountain, where we had a short walk to the lake lookout. Afterwards we drove further to Rotorua, where we visited the Kuirau park, here they have some thermal activity as well to see. But it smelled horribly like rotten eggs!! In the evening we went out for beers and cocktails and we camped out on a deserted camping lot.

The next morning we had to wake up on time, because we went on a breakfastcruise!! We went in search for a lookout, which apparently didn't exist. And we went up in a gondola, so we could go into lugs. These are small carts on wheels on which you race down the mountain! Really cool. We went to the Okere falls, where we walked around. And we went to the Kaiate falls for a walk, and we camped out here on the parkinglot.

Thursday we drove the last few kilometres to Mount Maunganui, where we went to a holiday park and we slept in the tent this time (I was so glad, because sleeping in the car wasn't really my thing). Tom went in search of a flat, and we were lucky. We could even move in the next day! So at the moment we're living in Mount Maunganui, it's more easy for Tom to get to the airfield from here. And it's nice and quiet, at least at the moment.

Cheers, RachelAdventure: My new adventure
Location, country: Mount Maunganui,  New Zealand
Visited: 51090 times
Last edited on: 2008-09-12 02:35:47
Created: 2008-09-12 02:31:58

Comments

Evow wrote on December 26th, 2014 at 17:54:01 (UTC) :
Ja is zo, je hebt gratis 1GB, en alle foto's die je opoaldt op je blog staan in een picasaweb album! Verwijder je die van je webalbum, dan zie je die ook niet meer op je blog! Dus opgepast, he9!Ik dacht dat je via Flick'r ook foto's op je blog kon zetten... Succes!