Printable versionDipje :-(
2012-02-10

lieve iedereen!

zo blij dat we terug zijn gegaan naar Esquel! heb vrijdag echt topdag gehad! alles eruit gehaald wat erin zat. smorgens vroeg opgestaan en naar een uitkijkpunt geklommen. op alleen mijn handen en voeten gezien met de rotsen daaronder (omdat het pad er soms wel en soms niet was :-S) en terug maar de autoweg genomen om ook nog lekker van het uitzicht te kunnen genieten :-) op die berg heerlijk zitten mediteren met aan de ene kant de Andes en aan de andere kant Patagonie. ZO MOOI! smiddags taxie gepakt en 3 uur door het patagonische landschap paard gereden met aardige chileense gids. goed voor mijn spaans en super heerlijke en mooie rit! naarna met taxie op de valreep van het licht naar La Hoya (het wintersport plekje boven op de berg) en na een heerlijke douche mijn bedje in gedoken. WAT EEN TOPDAG!!

volgende morgen 11.00 begonnen aan onze langste busrit. hele dag filmpjes zitten kijken, naar buiten gestaard en zitten eten. goeie stoelen dus goed geslapen. niet zo happy als de vorige busrit omdat ik rick helaas verschrikkelijk mis. nu zat steef lekker op haar roze wolk in de bus omdat ze (ook in Esquel) te horen had gekregen dat haar lover haar lekker komt opzoeken in Curasou! super fijn!

dankzij thijs en steef zondag aangekomen in het meest relaxte hostel tot nu toe! we werden er helemaal blij van! schoon, leuke mensen, heel relaxed sfeertje...helemaal top! zondag in Mendoza alles dicht en straten volledig verlaten dus lekker in het hostel gechilld met fles wijn en kaarten. savonds met 2 gasten nog even naar gratis rockconcertje geweest. die wijn beviel wel dus beetje dronken in bed beland. (dat was dag 1 van de 3)

volgende dag wijntour gedaan met minivan omdat het dag van aankomst SUPER warm was. zul je net zien dat wij in die minivan zitten op de perfecte fietsdag (bewolkt). shit! maar niet getreurd, wij hadden een lunche inbegrepen...NIET NORMAAL!!! nog nooit zo een tafel met eten gezien! LEKKER!!! allemaal hapjes, empanadas, kaasjes, vlees, fruit, groente, rijst, spagettie enz enz. steef werd helemaal gek van me...zat alleen maar hhhhmmmm.....ooohhhhhh....aaahhhhh.....hoooo wat heeerlijk....I LOVED IT! en weer met zo veel wijn als je maar wil drinken....o ja, het was een wijntour, dus wij langs 3 wijnmakers; visatandes, navarra correas en nog een kleine die niet zo goed was. idd, zoals thijs ook al zei...wijnkennis uitgebreid. super interresant! ik ben klaar voor meer! helaas sloeg die avond het missen van rick echt hard toe (vast ook door de alcahol, ze zeggen dat rode wijn het hart opend...nou gooi maar snel weer dicht want hier word ik echt niet gelukkig van :-S)

maar omdat je in Mendoza bent voor de wijn toch de volgende dag nog een fiets gehuurd om langs de aangeraden plekken van thijs te gaan. (steef had al redelijk wat wijnkennis dus die hoefde niet nog een dag) voor mij waren Trapiche en Tampus Alba zeker nog van toegevoegde waarde en was het bij Mr. Hugo fietsverhuur na terugkomst nog 1 groot feest. dus voor de derde keer dronken mijn bedje in...

volgende morgen vroeg op om alle foto´s nog even te saven en in te pakken voor busrit van Mendoza naar Santiago. door meerdere mensen aangeraden en idd zeker de moeite waard! 7 uur door gekleurde canyons door de bergen. onze ogen uitgekeken! om 21.00 op busstation van santiago. steef zou daar de taxie pakken naar vliegveld voor haar vlucht naar Curasou en ik een bus naar Ovalle. helaas was mijn bus niet meer beschikbaar dus heb ik maar gewoon een andere bus geboekt naar een stad in de buurt die wel beschikbaar was. steef en ik samen nog wat gegeten en toen was het tijd voor afscheid. zij naar curasou voor carnaval met haar nichtje en daarna lekker chillen met haar lover en ik op voor mijn 3 maanden alleen verder. moet zeggen dat ik er toen ineens een stuk minder zin in had ook al was dit precies wat ik zelf wilde. tja, zo lopen dingen soms..

die nacht in de meest crapy bus tot nu toe, alleen, opgevouwen voor de nacht, naast een gast die maar niet sltil wilde zitten...word ik om 5.30 in het donker gedumpt op verlaten chileens busstation in een stad waar ik niets van weet en geen idee heb van wat ik er moet...kan je vertellen....de moed zakte me even flink in de schoenen...huilen doe je dan niet, al had ik daar wel erg veel zin in...na een paar keer heen en weer lopen zie ik 2 andere backpackers zitten met kaart en lonely planet (LP)...die zagen er ook niet echt uit of ze wisten wat ze daar deden...MOOI! lotgenoten! duits meisje en jongen van 25. erbij gaan zitten met mijn kaarten en mijn LP tot er een chileense jongen bij ons komt zitten om te vragen of hij ons kan helpen. inmiddels was het licht en een uurtje of 9.

om een lang verhaal kort te maken...met de twee duitse backpackers kaartje gekocht voor bus van vanavond naar Nat. park pan de azucar en met chileense jongen bus gepakt naar camping in Valle de esqui. blijkbaar ligt daar op dit moment het magnetich middelpunt van de aarde (lag eerst in de hymelaya) en is dus een erg spirituele plek. de caming lag aan rio machico (machische rivier) en het was daar idd schitterend. de ervaring van met 5 chileense jongens op een camping tussen de feestende chileense jeugd van 20 tot 30 sprak me niet zo aan, maar ik heb kunnen zien hoe ze drinken als gekken (pesco, nationale drank, soort liquer van druiven) en de hele nacht zingen en muziek maken rond een groot kampvuur, dus ik heb het maar nuchter bekeken als educatie. en na 2 uur in een tweepersoons tent te hebben gelegen met 3 van die gasten (volledig bevroren want mijn slaapzak is alleen voor binnen) besloten om 6.30 de tent weer te verlaten om zonsopgang mee te maken op een oude shamaanplek. de wandeling erheen had me gelukkig weer warm gekregen en het was 100% de moeite. terug op de camping was ik blij dat de jongens besloten hadden om ook terug te gaan en konden we met een taxtie naar het dichstbijzijnde dorp. vanuit daar wilde zij liften maar voor mij was het mooi geweest (en ik wil niet meer liften) dus heb daar bus gepakt naar La serena waar ik de afgelopen uren heb doorgebracht met internet en boodschappen doen.

voel me kut, heb er helemaal geen zin meer in, wil liever naar huis, maar dat kan niet want ik heb geen wijzigbaar ticket. komt er op de plaza ook nog zo een zwervende waarzegster naar me toe die zegt: het gaat niet goed met je, je bent helemaal niet blij, je mist je man en toen pakte ze mijn hand en ging me heel ernstig van alles vertellen waar veel negative woorden in voor kwamen maar waar ik verder geen enkele wijs uit kon worden. GVD! dat kan ik nu dus echt niet bebruiken...laat me met rust! ga weg! maar ze ging niet weg dus heb ik mijn spullen maar gepakt en ben gegaan....zucht... dit is precies wat ik wilde maar nu wil ik het niet meer... wat dan? ik hoop dat het een tijdelijk dipje is en dat de mooie natuur me er morgen doorheen gaat slepen. we zullen het zien..word vervolgd... en ik ben net zo benieuwd als jullie allemaal, want zo heb ik mezelf nog nooit megemaakt...maar het hoort erbij...zal vast wel weer wat moois uit voortkomen....gelukkig heb ik allemaal fijne mailtjes om me aan vast te houden!

dikke kus voor iedereen!
Adventure: Reis 2: Zuid America
Location, country: La Serena,  Chile
Visited: 1209 times
Last edited on: 2012-02-10 23:39:57
Created: 2012-02-10 23:39:57

Comments

Pebbles wrote on May 2nd, 2016 at 02:49:24 (UTC) :
Super inivrmatfoe writing; keep it up.