Printable versionEerste rustdag van de reis
2012-01-18

even kleine correctie, ik zei dat de wandeling van eergister de beste van mijn leven was, nou...die van gister heeft hem alweer verstoten hoor! we hebben ons 9 uur helemaal het schompes gehiked!! langste klim van mijn leven! 1.5 uur op bijna handen en voeten naar boven klimmen naar de lagos los tres!! vette shit! hijgend en puffend naar boven maar wat een kick als je dan boven staat en het gevoel hebt op het dak van de wereld te staan. is het natuurlijk helemaal niet want volgens mij stonden we pas op 1700 meter maar goed, na 1.5 uur recht omhoog... ik vond het geweldig! LETTERLIJK mijn ogen uitgekeken... houd in... heb last van geirriteerde ogen. draag constand petje (heb geen zonnebril meegenomen omdat ik die niet graag op heb) maar mijn ogen vinden het wel genoeg geweest (beetje rood en tranend maar verder prima in orde dus geen zorgen!! koop wel ergens zonnebril en zit vandaag lekker hele dag binnen, maar dat even ter zijde).

helaas vond ik het zo geweldig dat ik natuurlijk veel te lang ben blijven hangen daarboven en me om 7 ineens dood schrok dat het nog 4 uur terug lopen zou zijn naar het dorp! steef had ik al bijna 2 uur niet meer gezien aangezien we beide in ons eigen tempo naar boven zijn geklommen en ik natuurlijk geen seconde boven wilde missen dus in noodgang omhoog ben geklommen. gelukkig beschik ik over een berggeit modus dus na die te hebben aangezet was ik in 20 min springen en glijden beneden (was zelf verbaast over de tijd die ik had neergezet :-P) mensen keken me wel een beetje gek aan en gingen allemaal maar snel voor me aan de kant...hihi... nog even een half uurtje gerent voor ik steef terugvond op het kruispunt naar huis... ah... gelukkig... was bang dat ze halfverwege thuis zou zijn. (stond op dat moment wel een beetje shakey op mijn benen) samen de resterende 3 uur huiswaards ingezet. het begin was leuk maar na 1.5 uur waren onze camera´s leeg, onze benen moe en onze voeten wilde niet verder. daar was...mijn eerste blaar :-S steef verzwikte om de 3 passen haar enkels en ik struikelde over elk stronkje (dat waren er nogal wat) gelukkig waren we samen want we hebben elkaar maar uitgelachen om onze lompe acties en kreunen om de tijd door te komen. toen het dorp rond half 10 eindelijk in zicht kwam kraaide we het uit van blijheid...KAPOT!!!

om geld te sparen leven we al 2 weken op appels, wortels, pruimen, krekers en muslyrepen, maar nu hadden we HONGER!!! dus wij uit eten (doodmoe, stinkend, onder het stof en volledig verwaait). laten we voor de verandering eens vlees eten (ALS we uit eten gingen aten we tot nu toe alleen goedkoop pizza of pasta) normaal zijn je ogen groter dan je maag, maar nu dacht ik dat mijn maag groter was. door ons primitive eetgedrag van de afgelopen 2 weken heeft mijn maag zich iets aangepast volgens mij. ik kreeg er maar 1 derde van mijn bak aardappelen en mega schnitzel weg. ZO ZONDE!!! wilde echt alles op eten....maar het ging niet :-( nou moet ik wel zeggen dat de geserveerde portie wel XL was dus heb ik het mezelf vergeven. ik hoop dat ze het aan al die zwerfhondjes hier hebben gevoert. had bijna zelf doggybag gevraagd maar aardappelen en schnitzel in een doggybag is ook geen groot succes. na het douchen als een blok in slaap gevallen, helaas snurkend zweed op de kamer, dus na 1 oordop half verwegen de nacht te zijn verloren even wakker gelegen. de honden buiten hadden elkaar ook het nodige te melden dus geen topnacht verder maar... VANDAAG RUSTDAG! dus prima!

lekker uitgeslapen, buget ontbijtje gehaald en buiten genuttigd (yogert met crusly), bus geregeld voor vrijdag, me op de reservelijst gezet voor morgen ijsklimmen (rete duur maar wel heel vet, dus het lot zal beslissen of ik mee mag of niet), foto´s uitgezocht, hele middag in leuk koffietentje gezeten met kaart en lonley planet en reis verder geprobeerd te plannen...DRAMA!!! weten echt niet waar we heen moeten! chile of argentinie? welke route? alles is te duur maar we willen ook niet alles overslaan...maar wat is dan de moeite waard? GEEEN IDEE!! als mensen suggesties hebben...MAIL ME!!

verder een beetje lopen mijmeren over de afgelopen 2 weken...best veel gedaan al...
meest gesproken woord: Hola!
meest gebruikte voorwerp: spork (zo happy met onze spork!!)
overbodige luxe: 3 paar dikke sokken terwijl het enige wat je nodig hebt 1 paar dunne sokken is (heb ik ze potverdorie hier maar gekocht :-S)
smerigste maar goedkoopste en handigeste beleg voor op het niet heel erg lekkere maar wel heel goedkope brood: doulche del leche (soort caramelmeuk waar ze hier blijkbaar dol op zijn, smaakt naar vloeibaar suiker)
wat ik het meest mis: rick natuurlijk
hoogtepunt: wandeling van gister :-D
dieptepunt: met 40 graden achter computer die mijn foto´s niet wil laden terwijl er mensen op je wachten :-(

nou dat waren dan even 2 verhalen dicht op elkaar! kus!
Adventure: Reis 2: Zuid America
Location, country: el chalten,  Argentina
Visited: 1613 times
Last edited on: 2012-01-18 22:20:44
Created: 2012-01-18 22:20:03

Comments

Margaretta wrote on May 1st, 2016 at 20:41:47 (UTC) :
Great stffu, you helped me out so much!