Printable versionMachu Picchu en San Pedro (drugs)
2012-05-05

hoi allemaal, maar weer eens een update...ik was gebleven bij vorige week donderdag...sorry is weer lang verhaal...

vrijdag was rick gelukkig weer ietsje beter. lekker ontbeten bij jacks cafe, in het chocolade museum een workshop zelf chocola maken van 2 uur gedaan (super leuk) en savonds lekker gegeten bij inka grill op aanraden van thijs en steef (was idd heerlijk steak!)

zaterdag ochtend tour gedaan door de secret vally rond cusco naar de zout en inka graan terassen. vanuit cusco smiddags minivan gepakt naar ollantaytambo om daar om 9 uur savonds de trein te pakken naar aguas calientes (aan de voet van Machu Picchu) helaas duurde deze reis ook weer langer dan gepland en lagen we er pas om half 1 in om om kwart over 4 smorgens alweer op te staan voor ons Machu picchu avondtuur.

het was een geweldige dag! toen we om kwart voor 5 smorgens bij de hekken aankwamen zaten er al wat mensen. maar toen de rij zich vormden stond er een stel vooraan...idd ....haantje 1 en 2 liepen als aller eerste de brug over in het pikke donker. met ons hoofdlampen op aan het eind van de brug li afgeslagen...en vanaf dat moment bleef het donker achter ons....uhhh...verkeerd gelopen? oke...beetje verkeerd gelopen...na de eerste bocht zagen we allemaal lichtjes uit de bosjes komen...ohhh...de inka trap....invoegen dus op het volgende stukje. vanaf dat moment in het donker al die trappen op naar boven...kletsnat van het zweet...puffend en hijgend...werd het langzaam licht en halverwegen konden we onze lampen uitdoen en in de ochtendschemer verder klimmen met uitzicht op de bergenkom om ons heen. schitterend!!!

om 5.43 exact berijkten we de laatse tree...in 43 min ophoog gelopen...best een prestatie...niet als eerste boven maar wel weer als eerst boven aan de trap bij de entree van het park...hihi...4 rijen vormen....waarvan rick en ik aan kop van rij 1 en 2 (die gehaaide amsterdammers ook altijd ;-) toen wij als eerst het terrein opliepen wilde we natuurlijk niet weer verkeerd lopen dus vroegen we het even aan een persoon die daar werkte (die mensen mochten wel al eerder het terrein op)... hier naar boven jongens...naar boven? o nee he?! niet nog meer trappen?! jep...nog meer trappen....10 min later stonden we naast het wachtershuisje...met niemand om ons heen....alleen het lege machu picchu in het ochtenlicht voor ons...foto foto foto!!!! ZOOOOOOOOOO MOOOOOOOOOOOOOI!!!!!!

heerlijk wat rondgeslenterd en wat aangehaakt bij groepen met een gids...vet interresant...werd alleen op gegeven moment wel een beetje genant dat we constand met de zelfde groep mee liepen...helaas geen eerste zonnestralen op de ruines kunnen zien omdat die achter lichte bewolking schuil gingen...na voor ons gevoel lange tijd te hebben rondgehangen daar dachten we....etenstijd. rick viel om van de honger...hoe laat zal het zijn...uurtje of 11? even kijken....KWART OVER 8 SMORGENS!!???? ohhhhhh....aaaaaaaaallle tijd! dus wij lekker wat eten...rick even naar het toilet....die had hem alweer lopen knijpen...met mij ging het die dag gelukkig goed.

9 uur terug naar binnen met een gids. na een kort verhoor duidelijk dat we de goede hadden opgevist. goed engels, gestudeerd, aardige en bevlogen vent. hij wilde een groep bij elkaar verzamelen om de prijs te drukken voor ons, maar deze reis word er niet echt op het geld gelet, dus komt u maar alleen met ons mee :-P 2,5 uur lang alles langs gelopen met verhalen verhalen verhalen....SUPER INTERRESANT!!! die man ging er helemaal in op en wij genoten ervan. alles kwam tot leven. daarna een stuk inka trail gelopen naar de inka brug en daarna langer stuk orginele inka route naar zonne tempel. toen we daar om 3 uur kapot moe van terug kwamen wilde ik machu picchu zelf nog beklimmen maar dat bleek 1.5 uur op en 1 uur terug te zijn dus die was al dicht....niet zo heel erg want de energie van de dag was eigenlijk wel weer verbruikt. en we moesten ook nog al die trappen weer terug omlaag. dus moe maar heeeeeeeeeeeeeeeeeeel voldaan het terrein verlaten en de trappentocht neer ingezet. was best nog end....hebben we dit vanmorgen allemaal omhoog gelopen in 43 min?! volgens mij hebben we er naar beneden langer over gedaan!

terug in agua calientes wel lekker maaltje verdient en vroeg ons nestje weer in, want volgende morgen kwart voor 9 de trein terug naar ollantaytambo. dat was nog even rennen met al onze spullen omdat we niet wisten dat er een station was en wij heel braaf stonden te wachten op de plek waar we eruit waren gegooit. maar toen er om half 9 nog niemand stond en de trein ons voorbij reeds...even stress (ik natuurlijk...rick altijd rust zelve)...maar was gelukkig niet ver en alsnog ruim op tijd ;-)

schitterende rit...mooi weer...zaten aan de goede kant...konden gelukkig naast elkaar zitten....verhaal op zich; vet dure trein. koop je dagen van te voren kaartjes samen....zijn je stoelen niet naast elkaar. wij dachten....waren vast te laat...waren enige plaatsen nog...kom je in die trein...dikke chaos...alle stellen verschillende stoelen....iedereen druk bezig met ruilen en pruilen...het is maar 1.5 uur...maar toch...je wil toch lekker samen genieten? aangekomen in ollanta jammer dat we eruit moesten...zo mooi...en relaxed! even kijken op het pleintje...ruines hier bezoeken? nope...geen zin in...lekker taxie gepakt naar pisaq...niets geen collectivo....prins heerlijk ons eigen vervoer (oh! we zijn zoooo NIET aan het backpacken....we zijn echt op vakantie...kost wat maar dan heb je ook wat :-P)

wij afgezet op marktje van pisaq...beste marktjes liefhebbers....DIT IS ECHT HET LEUKSTE MARKTJE OOIT!!! allemaal leuke spulletjes...niet duur...afdingen mogelijk...maar het belangrijkste...TRANQUILO!!! een marktje dat rust uitstraalt....met op het pleintje heerlijk eettentje met de heerlijkste salade! mochten onze tassen daar laten...hele dag daar rondgehangen...moest me bedwingen niet die hele markt op te kopen...SUUS JE TAS IS AL VOL!!! VOL IS VOL!!! maar we konden er niets aan doen...ik verliefd geworden op grote kwarts bal van 2 kilo en rick op een spaans-italiaans gitaartje...echt niet mee te nemen! en niet duur voor wat het is maar wel dure aankoop! niet doen jongens!!! oke...alle 2 niet gedaan...savonds tuc tuc genomen naar ons hostel paz y luz.

want...daar komt hij jongens...deze plek was mij aangeraden voor ayahuasca! sterkste hallusinerende drugs die er op aarde is...ikke natuurlijk willen proberen. we hadden net de laaste pil van onze peniciline kuur achter de kiezen en voelde ons wat beter. niet helemaal het ideale moment, maar ja...dingen gaan zoals ze gaan. dus wij checken in, zegt die vrouw...je komt voor havier? jep, thats my guy! dan moet je morgen ochtend nuchter om half 8 daar zijn....uhhh...oh...wacht ff...dat gaat snel...waar zijn? om wat te doen? heb je hem nog niet gesproken dan? uuhhh...nee...we komen net aan...Oh in dat geval stuur ik hem even bij je langs, dan kun je morgen san pedro doen (iets lichtere drug maar veel langer effect)...oke...stuur maar langs...ik hoor het wel.

het ging als volgt...die gast (aardige vent) kwam om 9 uur savonds bij ons langs. blijkt toevallig volgende dag san pedro ceremoni te hebben. 8 uur bij hem, 9 uur drinken, na uurtje werkt het, bent zeker tot 10 uur svonds van de kaart dus je eet bij hem, savonds terug in je kamer niet met je vriendje praten, lekker gaan slapen....oke...en de ayahuasca? die ceremoni vind pas plaats op 7 mei en dat spul is zo sterk dat hij aanraden om met san pedro te beginnen en pas daarna ayahuasca te doen...oh...klinkt redelijk...ben hier nu, 7 mei niet meer en misschien is het wel beter zo...dingen gaan zoals ze gaan. ik ben erbij! rick wijzelijk besloten het niet te doen. kon hij lekker beetje aansterken.

dussss....de volgende dag vroeg op...positief gespannen...wat zal er gaan gebeuren? het is een oud inka medicijn afkomstig uit de jungle om lichaam en geest te helen en je te ontdoen van angst...nou kom maar door...ik ben als de dood om ooit te bevallen dus daar zou ik graag van af willen. wat gesprekjes met hem over gehad. waren met groepje van 5 en havier. om 9 uur zaten we op mooi plekje aan de rivier, met uitzicht op bergen, onder rand van bomen. de eerste krijgt de mok om te drinken....aan haar gezicht te zien niet weg te krijgen! maar ja...dat heb je wel vaker met dit soort spul. maar iedereen kreeg het verder best aardig weg. mijn beurt...krijg die dikke groene meuk....SMERIG!!! NIET NORMAAL!!! mijn lichaam weigerde gewoon....ik kreeg het echt niet weg...wilde er niet in....moest bij hem komen zitten...elke keer als ik wat weg had kreeg ik er nieuw water bij...kon ik weer opnieuw beginnen! wat een drama! duurde bij mij zeker 10 min voor ik die mok leeg had...MY GOD! vanaf dat moment mocht ik niet meer praten met de rest, niet meer drinken en eten. shit!
moest het gebeuren 30 min zien binnen te houden. wat een opgave! ik rustig gaan zitten...30 min de auuuuoouuwwwmmm meditatie toegepast....de fibratie hielp tegen de misselijkheid...zat ik dan...tot havier met het heugdelijke nieuws kwam dat ik nu mocht overgeven als ik dat wilde...ah...dank u....BLLAAAAHHHH!!! alle groene meuk eruit...zo...daar ben ik vanaf. komt hij naar me toe....voel je wat? wil je meer? nou nee bedankt, ik heb wel genoeg....ik voelde nog niet heel veel maar bij de gedachte nog meer van die groene meuk te moeten wergwerken....ik doe het hier wel mee...ga maar een stukje lopen zei hij...

stukje lopen check....jep...ben van de kaart....zie allemaal kleurtjes en vormpjes, gezichten...alles beweegt...zie alles als door een oude computer...in bloekjes....en nu? komen er nu grote spirituele inzichten? alsjeblieft? nou het leek er niet echt op....ben maar gaan zitten op grote berg met stenen in de zon...lekker warm...wel goed ingesmeerd van te voren...en daar ging ik....down the san pedro hole....vastgeplakt aan de grond...klauwend naar de fijne stenen om me heen....zitten was zwaar....mediteren ging niet...om me heen kijken wel heel interresant met al die vormen en kleuren...maar ik wilde van mijn angst af...o ja....angst....havier zei, ga naar je angst toe....ik zoeken....nergens te vinden....godver! ik weet dat je er bent....maar waar ben je dan? echt nergens meer te vinden....maar wat moet ik dan? laat de controle los en geef je over...oke...ik geef me over....ben zoooo zwaar....ga wel liggen....dus daar lag ik...fijne aarde....10 vingers in de grond....fijne aarde....zwaar lichaam....mooie kleurtjes.....o ja...bevallen....ik denken aan alle rampsenarios....geen angst....maar ik moet er toch wat mee....dus ik maar voorstellen voor zover mogelijk....ik onderga dit niet voor niets allemaal!... veel te fysiek voor mij...ik wilde spirituele vrijheid...in plaats daarvan lig ik hier...tegen de grond geplakt...kan me amper bewegen...maar de aarde is fijn....en zo ging de dag....op een gegeven moment mocht ik weer eten en drinken....zo blij met water en droog wit brood! lekker! maar kwam er niet echt uit...dus lag ik daar nog wat langer...tot de zon onder ging...de ceremonie werd gesloten...we mochten weer praten....iedeeen lachen...ik niet...ik was nog steeds helemaal wouws....teleurgesteld....was er iets gebeurd? heb ik iets opgelost? geen grote inzichten....alleen dat alles 1 is maar dat wist ik al....wij gaan naar zijn huis voor eten. iedereen druk...ik stil...tot ze vroegen of het wel ging met mij....nee...het gaat niet...ik ben misselijk, teleurgesteld en ben nog steeds helemaal vaag....toen moest ik huilen en huilden iedereen met me mee....uuhhh...dat had niet gehoeven hoor...wil jullie feestje niet bederven...luchten wel op moet ik zeggen....en toen kwam de echte verlossing...het grote omslagpunt....de lekkerste carrotcake ever!!!

daarna lag ik ook helemaal dubbel, hebben we de avond daar uitgespaced met lazer lichtjes en muziek tot we om half 10 naar huis konden. ik wilde vet graag naar rick...alles vertellen...moest eigenlijk direct gaan slapen...doei! lekker bij rick in bed gekropen en daar ook nog meer dan uur dubbel gelegen om onze verhalen. rick had zijn geliefde gitaartje toch gekocht...spaans italiaans gitaartje met 5 dubbele snaren...ben benieuwd wat dat word...hij is heel mooi :-) prima nacht gehad en de volgende dag lekker rustig aan gedaan. rick zag er super goed uit. lekker uitgerust en bruin, voelde zich weer helemaal het mannetje. smiddags de ruines van pisaq bezocht. super mooi. best weer een hele wandeling maar het ging. ik was alleen beetje moe maar verder voelde ik me goed. nog steeds geen idee of ik iets heb opgelost maar dat zullen we later wel zien. helaas was ons lekkere eettentje dicht die dag en waren we gedwongen ergens anders te eten....wat denk je...ja hoor...weer mis....die nacht weer hele nacht wakker gelegen...borrelen, misselijk, rennen naar toilet...ik dacht...dat komt door die drugs...maar volgende dag hoorde ik dat dat er zeker niet bij hoorde....shit!

ik met ibro in taxie naar cusco...daar uit taxie ibro uitgewerkt...krampen...kon geen stap zetten....nieuwe ibro erin...ik liggen op bankje midden op plein van cusco...rick lachend ertegenover...kijken hoe mensen keken naar een slapend meisje, op een bankje, met spullen eromheen....niemand heeft me geprobeerd te bestelen...das toch aardig. als het morgen op mijn verjaardag maar beter gaat!!!! na een uur begon de ibro weer te werken en kon ik me verplaatsen naar jacks cafe om wat te eten. daarna ging het wel weer en konden we naar het museum met gevonden voorwerpen van machu pucchu, was leuk maar niet heel boeiend. om 6 uur gingen we de dure bus, cruz del sur in voor de 14 uur durende rit naar ica...ik was als de dood...gelukkig waren het van die gigantische stoelen als in bisnessclass in vliegtuig. rick helemaal blij...ik ook...ik zag....en zal je vertellen...redelijke nacht gehad...ondanks de 14 uur haarspeldbocht na haarspeldbocht...

dus ik open opgelucht mijn ogen de volgende morgen...een lieve gefeliciteerd van rick...een moment blij...ik voel me goed...kijk naar rick...lijjkbleek...14 uur wagenziek misselijk klaarwakker naast me doorgebracht...komt helemaal ziek die bus uit. wij taxie naar huacachina, tassen in super mooi hotelletje met zwembad, strak blauwe lucht, even wat eten...daarna ging het gelukkig beter met rick...dus heerlijk aan zwembad in de zon met cocktails (schijt aan de brakheid, vandaag ben ik jarig dus er gaat een cocktail in!) ik mijn kadotje gekregen...de 2 kg kwartse bol waar ik zo verliefd op was! vet blij! super leuk kado! :-D heerlijk gerelaxed tot half 5 en toen de zandbuggy in. moet natuurlijk nog wel wat gebeuren op mijn verjaardag! VET COOL! scheuren door de zandduinen als een malle...echt vetter dan een achtbaan! toen zandboarden...eerst op buik op dat board en toen staant...ook vet cool....voor mijn 2de keer, voor rick eerste keer :-) schitterende zonsondergang en na 1.5 uur waren we weer terug. je zou denken wat kort...maar het was lang genoeg...lang genoeg voor een lichte hoofdpijn bij mij en een compleet gesloopte rick. we hebben nog net wat kunnen eten en toen ben ik nog even achter internet gegaan om mijn felicitaties in ontvangst te nemen...DANK DANK DANK! heerlijk :-D en rick direct naar bed.

hij precies hetzelfde als ik dag ervoor had. alleen kan hij vandaag lekker ziek in bed blijven. ik lekker vanmorgen aan het zwembad in het ochtendzonnetje gelegen en toen die te sterk werd achter de compu om al onze vluchten te regelen. waarschijnlijk 9 mei naar cartagena en 20 mei naar bonaire. auto en huis daar hebben we al :-)

zo zijn we nu dus niet meer samen ziek maar om de beurt. gelukkig voelde we ons gister het grootste gedeelte van de dag samen goed en was het een super leuke verjaardag. ben 25 geworden op 40 meter diepte tussen de haaien in the blue hole belize, 27 geworden op de schooter door het hoge noorden van thailand en nu 29 in de schitterende oase tussen de zandduinen in peru....wat zal 31 brengen? het betekend in ieder geval dat ik voor mijn 30ste thuis ben en dan maar eens een goed feestje moet geven....als het huis af is :-P

zo, weer bij...volgende keer weer foto´s. heb hier alle tijd dus zal niet lang duren. dikke kus!!

Adventure: Reis 2: Zuid America
Location, country: Huacachina,  Peru
Visited: 1544 times
Last edited on: 2012-05-05 20:19:46
Created: 2012-05-05 20:19:46

Comments

Marge wrote on May 1st, 2016 at 21:37:56 (UTC) :
How do I apply for a credit card if I have only been living in the UK for 1 year?I moved to the UK last year from Canada and I have my citizenship for both UK and Canada due to my father being a british citizen. I’ve been trying to apply for a credit card so I can establish a credit rating but all credit card application forms ask for a previous address if you have not been living at your current address for two years and they don’t accept inorenatitnal addresses. I’m 19 years old and I have a full time well paying job.
lottie buit wrote on May 8th, 2012 at 22:59:08 (UTC) :
Lieve Suzanne, wat een avonturen; die zit ik hier midden in de nacht te lezen met een wijntje erbij. Nog ontzettend gefeliciteerd met je verjaardag, lieverd . geniet nog maar erg, nu gezellig met Rick, dat is toch heerlijk om je ervaringen te delen met je geliefde. Genieten jullie maar heel erg veeeeeel ! xxxxxxx & liefs Lottie en familie.