Printable versionBye bye beautiful buenos aires
2012-01-10

Hola, Buenos dias a todos!

we zijn hier eigenlijk pas 4 hele dagen maar het voelt als 3 weken! wat is BA een mooie stad! iedereen is aardig, het ruikt overal lekker (vooral omdat mensen hele zware parfum dragen), natuurlijk de zon maar iedereen is hier zo chill! niemand loopt er opgeprikt bij, we vallen helemaal niet uit de toom op onze alle jezus lelijke tefa slippers!

na onze ´dure´ eerste nacht zijn we verkast naar een heel leuk hostel (hostel tango) in san telmo. alles op loopafstand. lekker door het oude gedeelte gelopen, schitterende kleine huisjes en schattige eettentjes. om maar even wat rustig aan te doen rond het middag uur, heerlijk in parque lezama gaan zitten met een tasje fruit en een paar uur spaans zitten leren. op paza dorrego genoten van een koude quilmes (super lekker bier van hier wat lekkerlijk 24 uur per dag door iedereen word gedronken) met straat tango show (oh wat is het toch een heerlijk gepassioneerde sexy dans!). toen we om half 7 thuis kwamen en ff een dutje gingen doen om vervolgens de avond in te gaan, zijn we helaas niet meer opgestaan...jat lag?

de volgende morgen om 7 uur opgestaan en als echte touristen de (touristen)bus gepakt (met gewone bus kan je ook overal voor niets komen, spaar muntjes en op elke hoek rijd er wel 1). absolute aanrader! heerlijk boven in openlucht hele stad door met koptelefoon op. in chinatown geluncht (zo´n zin in bak met noodels) en volgende stop bij japanse tuin (geen drol aan) en vandaar gelopen naar de botanc garden (wel heel mooi) en door naar palermo. plaza cortazar is echt the place to be! met allemaal gezellige barretjes en terrasjes. helaas begint het echte uitgaansleven hier pas om 3 uur snachts dus daar konden we niet op wachten. terug in hotel opgefrist en naar ons eigen pleintje voor nog een quilmes op het terras. heeeeeeeeeeeeerlijk

je bent natuurlijk geen nederlander als je niet uitvogeld waar je een fiets kan huren en op de fiets verder de buurt verkent ;-) dus de volgende dag op de fiets naar la boca. op de foto´s zien jullie later wel waarom. grafiti, gekleurde huisjes, marktjes en dat soort dingen :-) door naar puerto madero (amsterdam noord) met schitterde wolkenkrabbers en grote parken. wij zo´n park in...best een end... waar gaat dit heen? nou... toen stonden we ineens aan zee!! haha! keienstrand met dodevissen en donkerbruin water...maar ....zee! (nou ja, eigenlijk nog geen zee, rivier uitmonding). door naar retiro voor het grootste winkelcentrum van zuid america. beste mensen, daar stond een kerstboom! met 7000 swarofskie kerststerren erin! steef kreeg me niet meer wel bij die boom! WAT EEN MOOIE BOOM! was compleet gehypnotiseerd door alle schittertjes en fonkeltjes! savonds opgehaald voor tango show. (horrible!!! meer poes pas dan tango, maar de tango die erin zat was geweldig!) I LOVE THE TANGO en de muziek!!! (voor echte tango show betaal je 600 pesos, wij hadden 190 betaald)

gister tot 11 uur nog een fiets dus op de fiets kaartjes gekocht voor de boot naar Uruguay. vriendje van steef opzoeken. nog even door san telmo gelopen over de bekende antique markt (leuk zoals marktjes altijd leuk zijn, maar als je niets kan kopen...), helaas last van buikjes dus dutje gedaan en pas avonds weer de deur uit voor onze laatste avond BA! genoten op boulevart van puerto madero.

vandaag boot gepakt naar UG. 3 uurtjes. opgehaald door Diego, super aardige gast. we hebben super cute huisje waar me met zijn 2tjes slapen en vanavond door colonia gelopen. super cute mooi oud pitoresk dorpje aan het water. te romantisch! (mis mijn schatje dan wel heel erg hoor!) gaan zo eten (het is nu half 12 hier) maar dat is normale tijd :-S

morgen door naar MonteVideo en Puento del este. vrijdag vliegten we weer vanaf BA naar el Calafate.

dit even als snelle update omdat ik niet uren de tijd heb om er een leuk verhaal van te maken. sorry als het wat saai is. we hebben ook nog niet heel spannende dingen mee gemaakt. gewoon genoten van de stad, mooie gebouwen, gezellige terrasjes, aardige mensen en dat soort dingen.

later meer! dikke kus!
Adventure: Reis 2: Zuid America
Location, country: Colonia,  Uruguay
Visited: 1432 times
Last edited on: 2012-01-10 20:27:28
Created: 2012-01-10 01:36:41

Comments

Nephi wrote on May 1st, 2016 at 20:38:44 (UTC) :
That's a qucte-witikd answer to a difficult question