Printable versionD.C.
2005-04-13

Click to enlarge

Trip naar Washington,

 

Het afgelopen weekend ben ik dus naar Washington D.C. geweest. De hele week had ik de weersvoorspellingen gevolgd en die waren niet best. Alleen maar regen. Dat bleek niet te kloppen  Het was het hele weekend ergens in de 20 graden met een strak blauwe lucht. (zie de fotoís)

 

Vrijdagmiddag ben ik hier tegen 1 uur weggereden. Eerst hab ik nog even gelunched met een paar mensen van kantoor. Vrijdagmiddag gaan we nu altijd naar een pizzeria waar je ook kan poolen.

 

Ik heb er ongeveer 4,5 uur over gereden. De benzineprijzen stijgen hier nu met de dag en iedereen praat erover. Toch kostte mijn heenreis maar 25 dollar. Voor Europese begrippen is de benzine nog steeds bijna voor niks.

 

Iemand uit mijn klas, Javier, zijn moeder woont in D.C. en hij loopt zelf stage in New York. Hij was met de bus naar D.C. gekomen. Naar D.C. rijden was geen probleem. Toen ik er was heb ik Javier gebeld en we hebben toen ergens afgesproken bij een tankstation. Het zijn daar allemaal woonwijken, dus het geode huis vinden zou erg moeiljk worden. Zijn moeder woont in Shirlington, een voorstad van Washington.

 

Vrijdagavond zijn we naar een bar in Shirlington geweest. Javier was ook jarig, dus dat hebben we daar even gevierd.

 

De volgende dag vroeg opgestaan, omdat Zaterdag een drukke dag zou worden. Om kwart voor elf zaten we in de bus naar Alexandria om daar de metro te pakken. Om half twaalf waren we dan bij het Capitool in D.C.

 

Het was erg druk, want het was het Cherrie Blossom Festival. 100 jaar geleden heft Japan allemaal bomen gegeven aan de stad Washington. Het was nu voor het eerst sinds lange tijd dat de bomen ook daadwerkelijk in bloei waren tijdens het festival.

 

Alle memorials en monumenen liggen bijna in de Washington Mall. We hebben de Mall van begin tot eind gelopen. Bijna overal zijn  fotoís van en daar kun je komen door op de link te klikken in de map photoalbums.

 

Ik ben ook in het Washington Hotel geweest. Dat is het hotel waar Micheal Corleone sliep in the Godfather.

 

Zondag zijn we naar Tysonís geweest, een mooi winkelcentrum buiten Washington. Ik heb daar nog een paar schoenen gekocht. Hier in de buurt zijn niet echt hele mooie winkels zoals Bloomingdales.

 

Tegen een uur of half 3 ben ik weer naar het Zuiden gereden. 4,5 uur later was ik thuis. Het was een erg mooi weekend

 

Henk 
Adventure: My adventure
Visited: 1967 times
Last edited on: 2005-04-13 00:00:00
Created: 2005-04-13 00:00:00