Printable versionCiudad Perdia
2012-06-18

De vooravond aan de trip…zo leuk…loop ik met rick door taganga…zie ik daar iemand zitten…nee…dat kan niet?! Echt?? Rondje omheen gelopen…nog eens goed kijken…rick, volgens mij zit Huge daar!!! Wij erop af…HUGE!!! Hij ziet eerst rick…kijkt hem beetje raar verschrikt aan, kijkt dan naar mij….geen herkenning…kijkt nog eens…SUUS?! NO! Are you kidding me???!!! Te leuk! We hadden na onze trip samen nog mail contact gehad waarin ik had gezegd dat ik terug was in Nederland, maar hij dacht dat ik ook niet meer terug ging…hij was dus compleet verbaast me 3 maanden later weer in colombia tegen te komen…en ik ook…wat kan de wereld toch klein zijn en wat een toeval…BIZAR! Gezellig de avond drankjes met hun gedaan en bijgekletst, maar niet te laat erin want de volgende ochtend was het zover…

Daar ging ik dinsdag morgen, in een te brakke taxie, met 2 ras Amsterdamse jongens van 24 en een beetje schichtige Engelse jongen van 29, op naar een tussen station om nog een colombiaans meisje (27) op te halen. Wij blij dat we die taxie uit mochten maar we werden daarna in een minstens even brak busje gepropt, samen met onze gids en kok. Zou best eindje rijden zijn…was het ook…na 2 uur geasfalteerde weg sloegen we af de rimboe in. 2 uur lang hobbelend en schuddend een soort death road jungle pad, haarspeldbocht na haarspeldbocht…was toen al blij voor rick dat hij had besloten thuis te blijven.

Aangekomen in het dorpje waarvandaan we zouden gaan lopen, eerst gegeten. De gids zei dat we het eerste stuk allemaal rivieren door moesten, dus ik dacht…dat kan ik dan beter op mijn tefa’s doen dan dat mij gypies meteen nat zijn…raar genoeg vond de gids dat ook…ik lachte nog heel hard toen we de eerste rivier door gingen en ik gewoon kon oversteken en verder iedereen onwijs moeilijk moest doen om droog over te komen en dat dan ook nog eens niet lukte. Maar toen begon de klim…en ik kan je vertellen….HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL arelexed op mijn tefa’s!!! die klim was al niet te doen zwaar…3.5 uur lang alleen maar klimmen…en steil klimmen…en dan op tefa’s! Ik ging KA-POT!!! toen ging het ook nog heel hard regenen en had ik zowel geen grip meer in de blubber als ook nog eens niet in mijn tefa’s zelf. DRAMA!! Die gasten zaten al half uur droog voor dat ik eens volledig doorweekt aan kwam zetten (denk aan katje dat net in de sloot is gevallen :-S) het laatste stuk was namelijk steil naar beneden op een soort klei ondergrond waar de regen dus overheen stroomde….SPEK GLAD!!! Meerdere keren net niet onderuit gegaan en 1 keer vol op mijn tas…want tja…die hadden we ook nog op ons rug (rond de 6 kilo). Veel vroeger dan gedacht kwamen we aan in ons eerste kamp. Zat ik daar…geen boek mee…niets…buiten regende het pijpen stelen en wij zaten onder een afdakje waar onze hangmatten hingen…maar toen kwam onze redding….de engelse jongen had een leuk kaartspel mee! Monopoli deal…serieus..die moet ik ook hebben. Hebben de komende dagen (naast het lopen, eten en slapen) niets anders meer gedaan. We hadden dit hele kamp voor alleen ons groepje van 5 dus dat was riant. Prima nacht gehad in mijn hangmatje, wel jammer dat ik er pas de volgende morgen achter kwam dat ik ook vet lekker op mijn zij kon liggen in dat ding.

Dag 2; 5 uur op, half 6 lopen, 2.5 uur tot het rustpunt voor ontbijt. Die ging best aardig moet ik zeggen. Maar de voorspelling was dat we die dag 8 a 9 uur zouden lopen dus ik wilde mijn krachten sparen. Die 2 nederlandse gasten rende zowat. Die kon (en wilde) ik dus echt niet bij houden. Ik wilde gewoon lekker om me heen kijken en foto’s maken. Dus heb die dag vrijwel alleen gelopen. De gids kwam ik soms tegen, zitten wachtend op een steen, tot ik weer eens in beeld kwam. Op een gegeven moment was hij het vast ook een beetje zat en ging hij achter me lopen, wat ik dus HEEL IRRITANT vond…toch een beetje opgejaagd. Wat denk je? Komen we voor de lunche aan op het volgende rustpunt…helemaal stuk van het klimmen maar ik had dus rustig aan gedaan, ook om mijn energie nog te sparen voor het volgende gedeelte….WAS ER GEEN VOLGEND GEDEELTE!!! Omdat die gasten zo hadden gerent waren we 1 uur op onze eindbestemming…ik werd gek. Hebben jullie me daarvoor zo gehaast?! Het was gelukkig mooi plekje aan rivier waar je lekker kon zwemmen, en dus weer zitten kaarten. Het was nogal schrikken toen we aankwamen, omdat dit kamp wemelde van de mensen. Er was net een groep van 60 studenten geweest…bij de gedachte dat die ook de volgende dag naar Ciudad perdida zouden gaan kreeg ik een rolberoerte…maar gelukkig, ze stonden op het punt te vertrekken. We bleven met 2 andere groepen van rond de 15 man over. Die nacht hadden we bedden ipv hangmatten, maar ik moet zeggen dat ik in de hangmat lekkerder heb geslapen…de bedden waren wel ERG hard.
Dag 3; om 6 uur naar de stad. Wij hadden echt zo een relaxed klein groepje, waren weer als 1 van de eerste daar. Deze trap was ook weer bizar steil maar veel minder lang dan bij Machu Piccu, dus minder zwaar. Van de stad is niets meer overeind, alleen de funderingen in de jungle zijn nog zichtbaar, maar dat maakt het zeker niet minder spectaculair. De tranen sprongen in mijn ogen zo mooi….o jongens…die zonnestralen door de jungle…vallend op die oeroude rotsblokken…alles groen…net een sprookje…als er elfjes zouden bestaan zouden ze hier wonen :-P en dan met de uitleg van de gids erbij…TOP!!! I loved it!
Na ongeveer 4 uur daar te hebben rondgehobbeld terug naar beneden. Nog wat eten, zwemmen en op de terugweg. Ik weer op mijn dooie akkertje want inmiddels wist ik dat het wel mee viel met de afstand, en wat we heen hadden geklommen konden we nu naar beneden. Evengoed een zware wandeling omdat we er natuurlijk al 4 uur op hadden zitten maar prima te doen. Al was ik wel op toen we bij het laatste kamp aan kwamen. Lekker gezwommen, gegeten, nog een spelletje kaart en naar bed.

Want dag 4 weer om 6 uur op voor het laatste stuk. Helaas ook het saaiste stuk. De wandeling begint heel breed met wel mooie uitzichten en eindigt in een dierenspoor door de jungle. Ik was weer alleen achterop begonnen, maar dit hadden we al gelopen en was dus niet het boeiendste stuk. Toen ik halverwege boven op de berg kwam stond daar de hele groep al (onze groep + andere groep van 15) die stonden daar blijkbaar al zo lang dat toen ik boven kwam zij de afdaling alweer inzetten. Gezien ik lekker rustig aan had gedaan had ik geen rust nodig dus ben ik maar bij die 2 nederlandse gasten aangesloten. Dat was de 4 uur klim van de eerste dag, dus dit was hoog tempo 2 uur springen naar beneden. Was erg gezellig. Ik was me de longen uit het lijf aan het rennen maar het was wel lachen. Om 1 uur terug bij af, daar nog wat gegeten en in de bus terug naar taganga. Terug naar mijn schatje!!!

Die vond ik fris gedoucht in onze hotel kamer. Ik ook heerlijk uur soppen onder de douche…want was inmiddels 4 dagen terug (elke dag gewassen in rivier) :-S was heerlijk!
Wij lekker drankjes doen, komen we die Nederlandse jongens tegen. Daar drankjes mee gedaan. Lekker happy hour mochitos. Veel te gezellig. Ik tussendoor nog wat eten…rick jij ook? Nee, rick wou niet, die wat helemaal vol van de gratis popcorn die we steeds weer bij ons drankjes kregen…lekker bezig! Wij uit met die gasten…staan we in zo’n plaatselijke Colombiaanse disco…zie ik rick toch zwaaien van het ene op het andere been…ik snapte er niets van…maakt hij weer grapjes? Hij leek wel stront lazarus…om een lang verhaal kort te maken…dat bleek hij ook te zijn. Omdat het in die tent niet zo’n feest was liepen we naar de andere tent. Daar aangekomen, ik lekker aan de dans, 1 van die Nederlandse gasten was bij me…de rest zou achter ons aan komen…geen rest. Ik heb het 15 min gegeven maar toen vertrouwde ik het niet meer. Ik zoeken…geen rick. In het hotel…geen rick. Op straat…geen rick. Zie ik daar (dacht ik) die andere Nederlandse gast op het strand liggen…in zijn uppie…die had dik lopen blowen dus het beeld klopte wel…toch maar even vragen of hij rick ergens heeft gezien…ik dichterbij…was het rick!! Helemaal blij en gelukkig lag hij daar…niet helemaal meer wetend hoe hij er gekomen was en hoe lang hij er al lag…oke…kiezen of delen…de volgende dag zouden we de hele dag op de boot zitten…ik had nog super veel zin om uit te gaan maar dan zou rick daar moeten blijven liggen…hij beweerde niets liever te willen dan daar lekker te blijven liggen, maar ik heb er toch maar voor gekozen hem van het strand te schrapen en hem mee te sleuren naar het hotel…onderweg nog wat onsmakelijke toestanden maar uiteindelijk is het me gelukt hem zonder kleren in bed te krijgen…nog 4 uurtjes slaap tot de volgende dag…

Toen ik hem de volgende morgen om 5 uur wakker maakte was hij (helaas voor hem) nog niet echt nuchter…maar mee moest hij. Helemaal brak die boot op. Ik dacht…dit word helemaal niets…rick is altijd zeeziek en in deze staat…nog even snel bleeeee over boort voor vertrek en daar gingen we…de hoge golven in…en…rick was spontaan nuchter en voelde zich top! Averechts effect! THHOOPPP!!! Echt super fijne dag gehad in park Tyrona. 5 standen aangelegd met ons bootje. Hele dag heerlijk gechilled en gezwommen. Ons visje werd vers voor ons gevangen en geBBQd. Super afsluiting van ons kort maar krachtig Colombia avonduur :-D

De trip colombia uit zullen we voor de pret maar niet meerekenen…..word vervolgd…

Adventure: Reis 2: Zuid America
Location, country: amsterdam,  Netherlands
Visited: 1241 times
Last edited on: 2012-06-18 11:15:25
Created: 2012-06-18 11:15:25

Comments

Jacklyn wrote on May 1st, 2016 at 20:37:36 (UTC) :
Such an imprsseive answer! You've beaten us all with that!