Printable versionMcCartys farm
2012-03-08

Click to enlarge
Aan alles komt een eind. Zo komt het eind van onze reis in zicht en zo is er ook een einde gekomen aan de twee en halve week die we op de boerderij in Micanopy, Florida bij de familie McCarty doorgebracht hebben. Ongelooflijk hoe snel je je aan mensen en dieren kunt hechten in zo’n korte periode.

Nog geen drie weken geleden werden we door Sidney bij de busstop in Gainesville opgehaald om twee weken bij hun op de boerderij door te brengen en daar wat werk te verrichten. Net zoals we in Australië gedaan hebben.
Aangekomen op de boerderij werden we met open armen én met een heerlijke maaltijd verwelkomd, hoewel het al 10uur ’s avonds was. Gelijk die eerste avond een hoop mensen leren kennen. Sid en Susan hebben vier kinderen (Linnea, Sunne, Rowan en Sidney). Daarnaast waren er nog wat vrienden van de kinderen over de vloer en nog twee wwoofers Gumby en Joey. Volle bak dus! Naast al die mensen werden we ook nog verwelkomd door een hele hoop honden. Naast de plantage, fokken ze namelijk ook honden. Het precieze aantal weten we niet maar is in iedergeval over de 100 volwassen honden. De puppy’s niet eens meegerekend en dat zijn er ook zo’n 40. Een echte (gezellige) beestenboel dus :-) .
Ons onderkomen was fantastisch. 100 meter van het huis, lopend over een bospaadje, langs een klein meertje, kwamen we bij een klein huisje. Het huisje had alles wat we nodig hadden. Het was nog niet helemaal af qua inrichting (geen gordijnen) en beperkte elektrische tijd, maar het was wel heel idyllisch, zo ‘midden in het bos’.

De eerste dag, na een echt amerikaans ontbijt met eieren, spek en toast, aan de slag gegaan. Tom had al snel een uitdagend project gevonden in het maken van de pomp die al 5 jaar stuk was. Samen met Sid zijn ze er zo’n 3 dagen mee bezig geweest. Na het één en ander uitgeprobeerd te hebben en wat foutjes gemaakt te hebben, gebeurde dan toch wat Susan niet meer voor mogelijk had gehouden: De pomp deed het weer! Zowel Sidney als Susan sprong een gat in de lucht.
De rest van ons verblijf is Tom druk in de weer geweest in de plantage. Hij heeft een terras vol planten leeggemaakt, oud plastic verwijderd en vervolgens terras vrijgemaakt van onkruid en het bewateringsysteem klaar voor gebruik gemaakt. Al wat nu nog rest is het nieuwe plastic neerleggen en de planten terugzetten. Dat laaste moet Sid, samen met de nieuwe wwoofer, Brody gaan doen. Naast de plantage heeft Tom ook de nodige dooie bomen omgezaagd en een boomgaard aangelegd. Allemaal klusjes die ze met een gerust hart aan Tom over konden laten.

Ik had een heel ander project gevonden. Samen met Susan ben ik me gaan richten op de zorg voor de puppy’s. Zoals ik al zei, hebben ze rond de 40 puppy’s, die allemaal verzorging en vaccinaties nodig hebben. Ze fokken verschillende rassen: rat terriers, frenchies, scottisch terriers, norwich terriers, corgi’s en australian shepherds. De puppy’s waren verdeeld over twee verblijven, een kleiner verblijf waar de puppy’s onder 8 weken verbleven en een verblijf voor de oudere puppy’s. Naast het zorgen voor voldoende eten en drinken en een schoon verblijf, heb ik me met name gericht op het vaccineren en ontwormen van de puppy’s. Dat was een behoorlijk karwei, vooral omdat niet alles up-to-date was. Als de puppy’s 8 weken oud zijn, krijgen ze ook hun eerste gezondheidscheck van de dierenarts. Daarvoor moeten ze ook gevaccineerd zijn en er moet een gezonheidsverklaring geschreven worden. Dat kost de nodige tijd.
Tijdens de eerste dagen van ons verblijf merkte ik dat de zorg voor de honden op de eerste plaats komt en dat alles er keurig uitziet, maar dat de administratie zelf wel wat te wensen overliet. Om de McCarty’s hiermee te helpen, heb ik de administratie op me genomen en dan met name het up-to-date krijgen van de administratie en het up-to-date krijgen van het vernieuwen van de gezondheidsverklaringen en de vaccinaties. Zo heb ik onder andere overzichtelijke lijsten gemaakt van alle honden en puppy’s die ze hebben en wat er wanneer met ze moet gebeuren. Ze waren hier erg blij mee en hopelijk helpt dit hun om in de toekomst niet te ver achter te raken. Ondertussen hebben Susan, de dierenarts, de kinderen en ik er samen voor gezorgd dat alle honden én puppy’s die gevaccineerd moesten worden, nu gevaccineerd zijn.
Wat wel grappig is, is dat ik ondanks mijn verlof van werk, dus toch nog met injectiespuiten in mijn hand stond om injecties te geven. Aard van het beestje:-).
Daarnaast was er ook een hondje, Milow hebben we hem genoemd, die een oorinfectie had en twee keer per dag antibiotica moest krijgen en waarvan zijn oor gespoeld moest worden. Ook dit was een project voor mij. Wat een schattige puppy was dat. Zal hem missen.
Tijdens ons verblijf zijn er ook nog drie honden van hun puppy’s bevallen. Van één puppy heb ik de bevallig gezien. Helaas zat deze puppy te lang vast in het geboortekanaal en heeft hij het niet overleefd. Het was wel speciaal om mee te maken en dan vooral om de puppy’s te zien opgroeien. Dat ze hun ogen openen en dat ze rond beginnen te lopen. En dan de reacties van de nieuwe moeders. Zo beschermend over hun kroost. Prachtig!
Michelle, de dierenarts, was heel erg blij met mij en vond het super wat ik allemaal voor de honden en de administratie gedaan heb en ze vond heel erg jammer dat ik weer ging.

Naast de werkzaamheden die we gedaan hebben, was er ook genoeg tijd voor plezier. Samen met Sid en de kinderen zijn we op een zaterdag naar de Alexander Springs gegaan. Een meer zo helder dat je daar onwijs mooi kunt snorkelen. Dat verwacht je niet. Tijdens het snorkelen hebben we schildpadden gezien waaronder ook een geel/zwarte. Op de kant waren de eekhoorntjes volop aanwezig.
Een andere bezigheid was het kijken van de serie Star Trek. De familie is een grote fan van de serie en dus zijn we begonnen om de tv-serie op dvd te kijken. Naast stark trek kijken in de avond of een andere film, brachten we de meeste avonden ook pratend met elkaar door.
Op een woensdagmiddag zijn Tom en ik samen met de andere twee wwoofers, Gumby en Joey, naar de farmersmarket geweest. Dit is een markt waar alle boeren hun verbouwde producten, met name groenten, verkopen. Daarna hebben we nog een drankje gedaan in een café waar we dankzij een goeie fooi voor de barman (daar moeten ze het van hebben en niet van hun salaris) een heerlijke, gratis nacho’s met cheese kregen. Diezelfde avond zijn we nog naar de supermarkt gegaan voor wat inkopen. Joey en Gumby hadden alleen wel een andere manier van shoppen.....zij gingen in de afvalbakken graaien waar heel veel voedsel tussenligt dat nog goed is maar weggegooid wordt omdat ze versere hebben, bijv. Cukcakes maar ook bloemen, grapefruitsap, groentes, eieren en brood. Noem het maar op. Je zult misschien wel denken Eeeeuww...maar er wordt zoveel weggegooid wat nog harstikke goed is en niet iedereen heeft het even breed. Enige nadeel was dat de auto wel een beetje stonk op de terugweg....;-).
Verder is Tom nog een aantal keer met Sid op pad geweest naar de “junklady”. Wat??? De Junk lady. Zij heeft een hele hoop tweedehands spullen liggen die zij weer doorverkoopt aan anderen. Sid is echt een oude verzamelaar en gaat daar regelmatig heen. Je wilt niet weten wat hij allemaal al daar van daan heeft en wat er allemaal op zijn land ligt. Sommige dingen komen wel goed van pas. Op het landgoed ligt ook een hoop spul, van auto’s tot een vliegtuig aan toe.

Een andere hobby van de familie en ook van een inwonende studiegenoot en vriendin van Linnea, is pottenbakken. Samen met haar vriend Marten huurt ze een studio waar ze potten bakken. Tom en ik hebben ook een poging gewaagd om een kop te maken. Allereerst hebben we van Janet geleerd hoe je een kop op het wiel kunt maken en vormen. Nadat de klei droog genoeg was, heeft ze ons geleerd om de kop te ‘trimmen’. Tom deed het heel erg goed voor de eerste keer maar liet zich iets te veel door zijn enthousiasme meeslepen....Een gat in de bodem was het resultaat:-(. Gelukkig had hij twee koppen gemaakt. De koppen waren nog niet helemaal klaar voor ons vertrek dus die worden nog geglazuurd en dan opgestuurd. We zijn wel heel benieuwd naar het resultaat en het is bovendien een leuk aandenken.
De ena laatste avond voor ons vertrek, hadden ze een barbeque georgniseerd voor ons als afscheid. De heerlijkste dingen hadden ze weer klaargemaakt net als eigenlijk alle andere avonden. Met name de kinderen kunnen goed koken.
De laatste avond hebben we een jam sessie bij de buren bijgewoond. Zes mannen van middelbare leeftijd die elke woensdagavond bluesmuziek spelen. En nog goed ook. Heel erg leuk om naar te luisten en Rowan en Susan gingen ook een stukje meezingen. Een leuke afsluiter.

Zoals jullie kunnen lezen hebben we een geweldige leuke tijd achter de rug op de boerderij en zijn we weer een leerzame ervaring rijker. Ik heb zo goed mogelijk geprobeerd om op papier te zetten wat wij meegemaakt hebben en wat wij ervaren hebben maar gevoel op papier zetten is lastig.
Het is zo bijzonder om binnen drie weken zo’n goeie en mooie band met de familie (en de honden) op te bouwen en dat dan weer achter te moeten laten. Wij hebben heel veel voor hun kunnen betekenen en daar zijn we heel erg blij om en daar zijn zij ons dankbaar voor. Bij vertrek werd ons meerdere malen gevraagd wanneer we weer langs zouden komen? Die vraag konden we nu nog niet beantwoorden maar dat we in de toekomst een keer terug gaan dat staat vast. Wellicht komt iemand van hun nog eens naar Europa voor een bezoekje aan ons.
Na een allerlaats afscheid was het dan toch tijd om te vertrekken. In de bus op weg naar Jacksonville, waar de trein naar Washington zou vertrekken, kwamen er toch wel wat emoties los.
Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan....
Adventure: Journey around the world
Location, country: Micanopy, Florida,  United States
Visited: 872117 times
Last edited on: 2012-03-09 02:55:17
Created: 2012-03-09 02:37:56

Comments

Lexine wrote on November 26th, 2016 at 04:37:07 (UTC) :
I'm so glad I found my soluiton online.
Brandie wrote on May 1st, 2016 at 23:46:35 (UTC) :
I love these arlsitec. How many words can a wordsmith smith?
Kenan wrote on December 26th, 2014 at 19:41:15 (UTC) :
Thanks for cournibtting. It's helped me understand the issues.
miiep van den hoek wrote on March 9th, 2012 at 12:49:47 (UTC) :
Leuk, om je laatste verslag te lezen en zo te lezen, zijn jullie van alle markten thuis nu.!! Handig . . .i, als jullie in de toekomst ev. een huis
met een tuin hebben! Een goede thuis reis en hoop ik tot gauw!. liefs oma