Printable versionThere and back again
2012-01-04

Click to enlarge
... even in sneltrein vaart de (voorlopig) laatste weken van onze reis in New Zealand.
We lopen een beetje achter met ons blog dus vandaar hier een inhaal slag:

Waar waren we ... oh ja ... de gratis huur auto van Christchurch naar Auckland in vijf dagen.

De eerste dag reden we langs de oostkust helemaal naar Picton in het noordelijke puntje van het Zuider-eiland. We zijn nog even gestopt om de zeehonden te bekijken in Kaikoura. Eenmaal in Picton hebben we bij de pub bar-snacks als diner genuttigd met een koele pint bier. We maakte nog een kleine kustwandeling langs enkele kliffen om daarna in de auto de nacht door te brengen omdat we al vroeg de veerboot naar het Noorder-eiland zouden nemen.

De auto was niet erg comfortabel om in te slapen en dus zaten we wat slaperig op de boot. Eenmaal in Wellington hebben we de Weta Cave bezocht, hebben we geluncht met Jane en Lisa en hebben we Monique een bezoekje gebracht om onder andere wat spullen op te halen. De rest van de middag en avond hebben we in de auto doorgebracht onderweg naar het Tongariro National Park. Om niet weer in de auto te hoeven slapen, zochten we een rustig plekje op voor de tent. Helaas bleek ik een tweetal stokken te zijn verloren (vergeten). Toch lukte het om met een tak de tent op te zetten en hebben we heerlijk kunnen slapen.

De Tongariro Crossing wandeling ging de volgende ochtend weer niet door vanwege het slechte weer. Dus doorgereden naar Taupo en onderweg een lifter uit de brand geholpen. Onderweg de Huka Falls bezocht en even lekker in een warm water rivier gezeten in het Spa park in Taupo. De bubbelende modder vlakbij Wai-o-tapu bekeken en nogmaals even gerelax in Butcher’s Pool, een warm waterbron midden in het weiland.

Dot en Greame, in Papamoa waren blij om ons weer te zien en we hebben twee nachten bij hen doorgebracht. Dot heeft ons goed verzorgd met lekker eten en vele wijntjes. Ook hebben we Lee nog een middagje opgezocht om onder andere mijn fiets op te halen, welke wonderbaarlijk eenvoudig in ons kleine autootje paste.

De laatste dag met de huurauto zijn we naar Cathedral Cove gereden want dat wilde Anneke graag zien. Eenmaal in Auckland zijn we boodschappen gaan doen voor de komende twee weken, welke we bij Saskia op Great Barrier Island gingen doorbrengen. Op de vijfde dag is Anneke de stad in gegaan, en heb ik de huurauto teruggebracht om daarna op mijn fiets terug naar de hostel te rijden. Het was de rest van de middag een hele klus om alle spullen opnieuw in te pakken, zonder dat het voedsel en de kerst cadeaus geplet werden. Maar het is gelukt en op vrijdag 16 December reed ik wederom op mijn fiets met een vol geladen aanhangertje door de hoofdstraten van Auckland. Ditmaal om naar de veerboot naar Great Barrier Island te rijden. Ik was zelfs een half uur sneller dan Anneke met de bus :-)

Twee weken Great Barrier Island

De tijd bij Saskia en Shane op het eiland was wederom geweldig. Even niet meer elke dag naar een andere plaats reizen, geen grote backpack op onze rug en het meest fijne ... een gevoel van “thuis komen”. Saskia had alles aan kant gemaakt en haar huisje zag er weer spik en span uit ... Barrier-style. Ik heb me lekker kunnen uitleven door onder andere de schuur op te ruimen, hout te zagen, greppel uit te graven, een stuk land ontdaan van bush met de kettingzaag en de drive-ways met machette en kettingzaag beter toegankelijk gemaakt. Uiteraard hebben we ook veel ontspannende dingen gedaan zoals, heerlijk gegeten, gevist, gesnorkeld, gesurft, gewandeld, met de boot de zee op, diverse mensen een bezoekje gebracht, kerstboom gekapt en versierd en uiteraard cadeautjes uitgepakt. Sas en Shane hadden extra veel lekkers in huis gehaald en samen met alle vis, wild zwijn, kreeft, jakobsschelpen die we die week hebben gevangen, was het iedere dag opnieuw een ware tractatie.

Op kerstavond zijn we naar het lokale kerkje geweest voor een kerstmis, nadat we de middag heerlijk met een flesje wijn en biertje op Medlands Beach hebben doorgebracht. Eerste kerstdag waren we uitgenodigd bij Shane zijn ouders in de Backpackers Lodge waar schalen vol met lekkers op ons stonden te wachten. Steeds meer mensen kwamen langs en iedereen had iets lekkers meegebracht. Het is duidelijk dat hier op het eiland, socialiteit en vriendschap zeer belangrijk en omvangrijk is.

Het was daarom ook wel moeilijk om na twee geweldige weken weer afscheid te moeten nemen van me lieve kleine zus en Shane. Maar omdat we vastberaden zijn om binnen enkele jaren weer terug te komen naar dit eiland, is er ook weer iets om naar uit te kijken.

Weer terug in Aukland heeft Jannette ons van de haven opgehaald in de stromende regen. Ze had een heerlijk diner voorbereid met satevlees en ... jawel ... Nederlandse satesaus ... hmmmm.

Oud en nieuw hebben we in downtown Auckland doorgebracht, waar we voor de nacht een hostel in het centrum hadden geboekt. Hier hebben we ook Floor leren kennen. Een Nederlandse meisje welke de dagen erna met ons mee is gereisd naar Northland, de provincie boven Auckland. Samen met Floor en twee franse meiden van onze kamer zijn we naar de haven gelopen voor een goed uitzicht op de SkyTower waar het vuurwerk van werd afgeschoten. Helaas kwam er precies om twaalf uur een wolk voorbij zetten, welke de toren in de mist deed verdwijnen en het vuurwerk in vage lichtflitsen veranderde. Anyway ... we waren wel de eerste die 2012 mochten inluiden!

1 Januari 2012 zullen we niet gauw vergeten. We werden namelijk gewekt door een kamergenoot welke in de hoek van de kamer stond te pissen ... erg goor ... maar we kregen wel gratis ontbijt en de kamerkosten vergoed :-)

Tijdens de drie dagen Northland hebben het volgende bezocht met een huurauto; de grote Kauri bomen, het Kauri museum, een Nederlands winkeltje, 90 Mile Beach, Bay of Islands, Goat Island en Waiwera Hot Pools.

De auto leverde we in op Auckland Airport waarna we direct door konden vliegen via Sydney naar Hawaii ... daarover kunnen jullie verder lezen in een journal van Anneke, ga naar: http://www.lostonearth.net/journal.php?AID=153&JID=1045
Adventure: 2011 - (Un)beaten trails
Location, country: Auckland,  New Zealand
Visited: 1851 times
Last edited on: 2012-01-09 18:15:00
Created: 2012-01-09 18:02:43

Comments

Isabelle wrote on May 2nd, 2016 at 05:50:29 (UTC) :
You've imressepd us all with that posting!
Heloise wrote on May 1st, 2016 at 23:30:23 (UTC) :
Finding this post has anwrseed my prayers
Angelita wrote on December 26th, 2014 at 13:35:48 (UTC) :
Thanks for shinrag. What a pleasure to read!